Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/)
-   -   Hayatın Gizemi ve Mutluluğun Sırrı (https://www.forumaski.com/kisisel-gelisim/91372-hayatin-gizemi-ve-mutlulugun-sirri.html)

Jineps 19.02.2014 22:21

Hayatın Gizemi ve Mutluluğun Sırrı
 
Hayatın Gizemi ve Mutluluğun Sırrı..


Hayatın gizemini ve mutluluğu arayan bir genç vardır. Bu genç hayatın gizemine ve mutluluğun kaynağına ulaşmak için bilgelerden yardım ister. Ve sonunda derdine bir kralın derman olabileceğini öğrenerek bilge kralın karşısına çıkar.

"Bana hayatın gizemini ve mutluluğun kaynağını anlatır mısınız?" der. Kral kendisine daha sonra yardımcı olabileceğini söyler. Şimdi gidip sarayını dolaşmasını ister. Gence bir kaşık verir. Kaşığın içerisine de iki damla yağ koyar ve yağı dökmemesini tembihler.

Genç gidip sarayı dolaşır ve kendisine söylenen saatte tekrar kralın karşısına gelir.

Kral: "Sarayımı iyice dolaştın mı?" der. Genç "evet" der. Peki der kral; gencin elindeki kaşığa bakar yağ dökülmemiştir. Kral: "Sarayımdaki ünlü ipek halıları gördün mü?" der. Genç "hayır" der.

Peki bahçemi gezdin mi? Çok güzel çiçekler vardı bahçıvanım onları uzun yıllarda yetiştirdi onları gördün mü diye sorar. Genç "hayır" der. Kral ya muhafızları gördün mü? Çok eğitimli ve disiplinli bir ordum var.
Genç görmedim der.

Kral tekrar kaşığa yağı damlatır ve "yeniden sarayımı gez" der. Etrafına iyi bak demeyi de ihmal etmez. Genç elinde kaşıkla birlikte tekrar sarayı gezmeye başlar. Sarayın muhteşemliğini görür şaşkınlıkla tekrar kralın karşısına gelir. Hayretler içinde krala gördüğü bahçeden ipek halılardan ve sarayın muhteşemliğinden söz eder. Bilge Kral peki kaşıktaki yağa bir bakalım der.


Gencin elindeki kaşıkta yağ kalmamış hepsi dökülmüştür. Yağdan eser yoktur.
Bilge Kral gence:

İşte hayatın gizemi ve mutluluğun kaynağı budur elindeki iki damla yağı yitirmeden etrafına bakabilmeyi öğrenmektir der.


Saat: 01:04

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.