Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/)
-   -   Yeşim Koçer Acar - Satıcının Asası Kitap Tanıtım (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/171515-yesim-kocer-acar-saticinin-asasi-kitap-tanitim.html)

YeşiL6 21.11.2015 11:36

Yeşim Koçer Acar - Satıcının Asası Kitap Tanıtım
 
Yeşim Koçer Acar - Satıcının Asası Kitap Tanıtım

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Birisi bir şeyi başardıysa, senin de başarabilmen mümkün demektir. Ama sadece okumakla olmuyor ve olması her geçen gün daha da zorlaşıyor, inan. Ne mi yapacaksın? İmkânın varsa okuyacaksın, yoksa bir yolunu bulup yine okuyacaksın. Ama olamıyorsa da şansını kaybetmedin, bileceksin.Hayat çoğu zaman, pek de adil olmaz. Sana istediğini vermez. Hiçbir şey hazır gelmeyecek önüne. Sen kazanacaksın! Gelse de kendi emeğinle kazandığın gibi olmayacak. Kolay gelen kolay gider unutma. Kazanmak istiyorsan çalışacaksın, hem de çok.

Okusan da okumasan da istediklerin hedefin olacak. Onlara ulaşmak için iyi ustaların olacak, örnek alabileceğin. Yani modern adıyla rol model. Iyi bir çırak olacaksın önce. Çalışmayı öğreneceksin ki harcamayı bilesin. Alın teri dökmeyi öğreneceksin ki emeğini satmayı bilesin. Gülümsemeyi, dürüst olmayı öğreneceksin ki, insan ilişkilerinin, dostlukların en büyük sermayen olacağını ve paranın açamadığı kapıları açacağını bilesin. İnançlarına hırsla ve sabırla sarılacaksın ki vazgeçmeden mücadele etmeyi bilesin.

Sadece mimar, sadece mühendis, sadece çiftçi, sadece şoför, sadece yan yana birçok lokantadan birinin sahibi, sadece reklamcı olmak yetmez! Senin farkın ne? Artı ne özelliğin var? Seni seçmem, seninle çalışmam için bir neden ver bana. Yan yana bir sürü lokanta var; niye senin lokantanda yemek yiyeyim? Aynı işe başvuran, farklı, çok iyi ve namı büyük üniversitelerden mezun, aynı bölümden 3 kişisiniz. İşe kime alırım? Seni almam için ne yapmalısın? İşi kaybetmemek için neleri yapmamalısın?

Fark yaratacaksın! Ne iş yaparsan, hangi fakülteyi, hangi mesleği seçersen seç; en iyisi olacaksın. Yani kendini yetiştireceksin, yani iyi yaptığın, yaparken de seni mutlu eden işi- mesleği seçeceksin. Bunu yapmak için sadece okumuş olmak yetmeyecek. Sadece para kazanmak için seçtiğin ve nefret ederek yaptığın işten emekli olmayı beklemeyeceksin. Bunu yapmak için kırıp dökmeyeceksin, aileni- anne babanı ağlatmayacaksın. Orta yolu bulacaksın.

Ve anne-babalar; sizin gerçekleştiremediğiniz hayalleri onlar gerçekleştirsin diye çocuklarınızı mutsuz olacakları seçimlere mecbur bırakmayacaksınız. Onlara hedeflerini göstermeyi değil, istedikleri hedeflere giderken rehber olmayı seçeceksiniz. Ancak bu şekilde bir gün "senin yüzünden" demelerine engel olabilirsiniz. Ve sen; hayallerini ertelemeyeceksin. "başka bir gün belki..." diye zamana bıraktığın günler ya gelmezse...

Başarıyı yakalamış herkes her satırını birebir yaşadı. Her kelimesi gerçek, hepsi başarı aşamalarının basamakları, her cümlesi iş hayatının bilinen ama dile gelmeyen süslenmemiş gerçekleri. Baktığını görmen umudu ve başarman dileğiyle...
(Tanıtım Bülteninden)


Saat: 11:12

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.