Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/)
-   -   Kahperengi - Hande Altaylı (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/22862-kahperengi-hande-altayli.html)

KaRaqiZz 30.12.2012 00:44

Kahperengi - Hande Altaylı
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yakında yepyeni bir dizi olarak ekrana gelecek olan ve başrollerinde Özgü Namal ile İbrahim Çelikkol'un oynayacağı Kahperengi Romanı Nisan 2012'de Doğan Kitap tarafından yayınlandı. Romanın yazarı bu zamana kadar tüm romanlarıyla çok satanlar listesinde yer alan Hande Altaylı.



Aynı zamanda Fatih Altaylının eşi olan Hande Altaylı 1971 yılında Edremit’te doğdu. Galatasaray Lisesi’ni bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi okudu. Çeşitli ajanslarda reklam yazarlığı yaptı. İlk romanı Aşka Şeytan Karışır (2006) yılın en çok satan kitapları arasında yer aldı. İkinci romanı Maraz 2009 yılında yayımlandı.

Aşka ve yaşama dair farklı bir roman okumak isteyenlerin beğeneceği türde samimi ve sarsıcı bir kitap Kahperengi.Kahperengi'de Sevginin yerine mecburiyetin olduğu bir ailede büyüyen bir kızın ilk aşk ile tanışmasını ve bunun sadece bir başlangıç olduğunu anlaması, daha sonra ayrılık ile geride kalan yolların aslında nefrete ve ihanete gittiğini anlaması konu ediniliyor.

Kahperengi'de; Ege’nin küçük bir kasabasının çok yoksul bir mahallesinde başlar Narin’in hikâyesi.

Sevginin değil, mecburiyetin bir arada tuttuğu bir ailede büyüyen Narin ilk kez âşık olduğunda büyük bir hayal kırıklığı yaşayacak; hem ailesinden hem de bu aşktan kaçmak için eğitimini bahane ederek, gizlice İstanbul’a taşınacaktır. Büyük şehirde de zor günler beklemektedir genç kızı. Bir rastlantı sonucu tanıştığı Deniz, hem dostluğu hem de İstanbul’un renkli hayatını tanıtacaktır ona.

Yıllar geçer… Narin artık meslek sahibi, kendi ayaklarında üstünde duran ve Deniz’le birlikte renkli İstanbul hayatının tadını çıkaran bir kadın olmuştur. Ve karşısına yeniden o eski aşk çıkar. Yine imkânsız bir erkek olarak, başkasının sevgilisi olarak… Hem de…

Hande Altaylı tam bir metropol hikâyesi anlatıyor bize. Tabii küçük kasaba sıkıntısının izleri de var bu hikâyede… Geçmişten de gelse, o izler de seziliyor hikâyede. Ve büyük bir aşk var. Karşı konulmaya çalışılan, direnilen ama vazgeçilemeyen. Okuru kendine sımsıkı bağlayan, ustaca kurgulanmış, günümüze ait bir roman Kahperengi. Baharın yüzünü gösterdiği şu günlerde keyifle okumak için ideal bir seçim.


Jaqen 26.03.2013 15:47

Hande Altaylı - Kahperengi Kitap Özeti
 
Kahperengi Hande Altaylı - Kahperengi Kitap Özeti

Kitabın Yazarı:
Hande Altaylı


Kahperengi Kitap Özeti
Aşka Şeytan Karışır ve Maraz gibi çok okunanlar listesinde yer alan kitaplara imza atan Hande Altaylı yine farklı bir aşk romanı ile okurları ile buluşuyor.

Sevginin yerine mecburiyetin olduğu bir ailede büyüyen bir kızın ilk aşk ile tanışmasını ve bunun sadece bir başlangıç olduğunu anlaması, daha sonra ayrılık ile geride kalan yolların aslında nefrete ve ihanete gittiğini anlaması konu ediniliyor.

Aşka ve yaşama dair farklı bir roman okumak isteyenlerin beğeneceği türde samimi ve sarsıcı bir kitap Kahperengi.

Nefes 25.04.2013 16:32

Cevap: Hande Altaylı - Kahperengi Kitap Özeti
 
İlk çıkan baskılarındandı elimdeki kitap.

Ve kitabı bitirdiğimde bu kesinlikle sinema filmi olmalı dedim.

Ve bir yıl sonra dizi oldu.
Aslında dizi ile kitap arasında baya fark var.
Kitapta okadar sade ve güzelken, dizide oldukça karmaşık ve sıkıcı bir hikaye anlatılıyor.


Saat: 11:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.