Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/)
-   -   Gülistan Kitabının Özeti (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/57546-gulistan-kitabinin-ozeti.html)

Jineps 26.09.2013 12:43

Gülistan Kitabının Özeti
 
Gülistan Kitabının Özeti

Şeyh Sadi Şirazi'nin yazmış olduğu bir kitap Gülistan Şeyh Sadi Şirazi İran'da 1193 tarihinde doğmuştur.Gülistan Kitabı Sekiz bölüm olarak yazılmıştır kitap mukaddime önsöz ile başlar.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Gülistan Kitabının Özeti

Horasan sultanlarından birinin Gazneli Mahmud'u rüyasında görmesi üzerine, bütün vücudu dağıldığı halde gözlerinin diri kendisine baktığını halini rüya tabircileri yorumlamakta zorlanırlar. Sonuç olarak dünyada ölmeden eser bırakan insanların gözlerinin hep açık olduğu, ölmeden iyilik yapılması gerektiğine vurgulanır. Erdemli insanın vasıflarından bahseder. İlerleyen bölümlerde Lokman hekime; "Güzel ahlakı kimden öğrendin diye sorarlar, O da ahlaksızlardan cevabını verir. Sonuç kısmında; akıllı bir sözden hisse kapar fakat cahil hikmet kitabından 100 hikaye okusa masal gibi gelir diye belirtilir. Buna benzer hikmetli sözler ve hikayeler ile devam eden Gülistan kitabı son bölümlerinde şöyle hikmetli sözlere yer verilir. Çok dostu olan sevgiliye kapılma, yüreğini tutsak etmiş olursun. Toz göğe yükselse de değersizdir..

Sadi Şirazi'nin Gülistan ve diğer eserlerinde insanlığın evrensel değerleri üzerine ibretli hikayeler ile vurgu yapılmaktadır.




Saat: 06:25

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.