Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/)
-   -   Yufesta ile Şibenza İkinci Fethin Şifresi Kitap Özeti (https://www.forumaski.com/kitap-tanitimlari/92834-yufesta-ile-sibenza-ikinci-fethin-sifresi-kitap-ozeti.html)

Perii 23.02.2014 14:53

Yufesta ile Şibenza İkinci Fethin Şifresi Kitap Özeti
 
Yufesta ile Şibenza İkinci Fethin Şifresi Kitap Özeti

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Alakasız gibi dursa konu İstanbul’un fethi. Kitabın ismi aynı zamanda baş kahramanlarımızın ismi, Yufesta ve Şibenza… Kitabın isminden kahramanların bu dünyadan olmadığını anlayabilirsiniz. Mayhor isimli küçük gezegendeki Irıkya ülkesinin prensleridir Yufesta ve Şibenza. İlginç kardeşler bunlar, gelecekte ülkenin başına birisi geçecektir ancak ikiside bunu istememektedir. Şibenza “dünya” denilen gezegeni merak etmekte, Yufesta ise bunların boş olduğunu düşünmekte… Bir bilge ortaya çıkar, ortalık karışır. Yufesta aşık olur, yazarın bu aşk serüvenin anlatırken kullandığı dilden ve betimlemelerden acayip etkilendiğimi itiraf etmeliyim. Heyecan dolu bir eserin ortasına sıkıştırılmış olan bu kısım sizi eserden koparmak şöyle dursun daha bir bağlıyor kitaba… Sonra kahramanlarımız Fatih Sultan Mehmet ile tanışıyorlar. Tabii henüz “Fatih” değildir sultanımız. Hazırlık içerisindedir. Tahta geçmeden yıllar önce, çocukken başlattığı çalışmaları sürdürmektedir. “Fatih” olmaya hazırlanmaktadır O! Zor, yorucu ve stresli bir hazırlık evresidir bu ancak II. Mehmet yorulmaz, bir an bile vazgeçmeyi düşünmez, her zaman kararlıdır. Hedefine öyle yada böyle ulaşacaktır. Boşuna “Ya ben İstanbul’u alırım ya İstanbul beni!” dememiştir.

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’un fethi için tüm hazırlıkları yaparken çok titiz davranmıştır. Hiç bir noktayı gözünden kaçırmamış ve tebasıyla devamlı istişare halinde bulunmuştur. Fiziksel harbe hazırlanırken şüphesiz psikolojik harbi de unutmamış İstanbul ve Avrupa içlerine casuslar salarak halkı ve yöneticilerin kararlarını etkilemiştir. Bu durumu destekler nitelikte herhangi bir tarihi kayıtı bilmemekle birlikte hikayede yer alan bu durumun oldukça gerçeğe yakın olduğunu kabul ediyorum.
Fethin gerçekleşmesine Yufesta ve Şibenza ile siz de tanık olacaksınız. Sonrasında işler karışacak biraz. Tarih 2028 diyecek yazar… Ve Adolf Hitler ile bir bağlantı kurulacak İstanbul’un fethinde rol oynayan bazı kahramanlar arasında. Adolf Hitler‘in müslüman olduğu söylemi yine karşınıza çıkacak.


Saat: 22:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.