Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kokteyl - Meşrubat (https://www.forumaski.com/kokteyl-mesrubat/)
-   -   Nane Yapraklı Limonata Tarifi (https://www.forumaski.com/kokteyl-mesrubat/112998-nane-yaprakli-limonata-tarifi.html)

YeşiL6 04.06.2014 11:10

Nane Yapraklı Limonata Tarifi
 
Nane Yapraklı Limonata Tarifi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Nane yapraklı limonata tarifi malzemeler:
3 su bardağı toz şeker
6 adet orta boy limon
6 su bardağı su
7-8 adet taze nane yaprağı

Nane yapraklı limonata tarifi hazırlanışı:
Orta boy bir tencereye şekeri koyup üzerine suyu ekleyin ve orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın.
Şeker iyice eriyip, şurup kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, 7-8 dakika daha kaynatın ve tencerenin altını söndürün.
Bir kenarda soğumaya bırakın.
Limonları akan suyun altında iyice yıkayın, kurulayın ve kuşbaşı et büyüklüğünde parçalara ayırın.
Sonra bu limonları mutfak robotunun içinde kabuklarıyla beraber en az 4-5 dakika iyice püre haline gelinceye kadar çekin.
Püre halindeki limonları temiz bir bez tülbent veya sıkı örgülü bir tel süzgeçten geçirerek süzün.
Süzgeçten süzülen sulu kısmı büyük bir sürahinin içine boşaltıp, üzerine soğuyan şerbeti ekleyin.
Karıştırarak içine ince doğranmış taze nane yapraklarını ilave edin.
Karışımın tadına bakarak soğuk su ilave etmeye başlayın.
İstediğiniz tadı ve yoğunluğu yakalayana kadar su eklemeye devam edin.
Sonra sürahinin ağzını sıkıca kapatarak buzdolabına koyun ve iyice soğutup, bardaklara koyarak servisini yapın.

buse06 29.07.2014 15:12

Cevap: Nane Yapraklı Limonata Tarifi
 
Ben bu tarifi biliyordum birde yeni öğrendiğim bir hazmı kolaylaştırıcı limonata tarifini paylaşmak istedim bir siteden alıntıdır.

Dr. Ender Saraç'ın ramazan sonrası yenilen et yemekleri ve şekerler sonrası hazmı kolaylaştırıcı limonata tarifi...
Malzemeler;

- 1 adet limon
- 1-2 adet kakule bitkisi
- 1 tutam taze nane ya da 1 çay kaşığı kurutulmuş nane
- 1 adet yarım taze zencefil ya da 1 çay kaşığı toz zencefil
- Tatlandırıcı olarak 2 tatlı kaşığı hurma suyu ya da 2 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı;
Limonumuzun kabuklarını ince rende ile rendeleyip bir su bardağının içerisine atıyoruz. Üzerine yine rendelediğimiz taze zencefili ya da 1 çay kaşığı toz zencefili ile kakule bitkisinin içerisindeki tohumlarını ilave ediyoruz.. Tatlandırıcı olarak hurma suyumuzu ya da balımızı kattıktan sonra nanemizide bardağın içerisine atıyoruz. Üzerine ılık su ilave edip tamamen karışana kadar karıştırıyoruz. Buzdolabında yaklaşık 20-25 dk beklettikten sonra afiyet ile içebilirsiniz.

Kaynak:[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 04:03

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.