Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kokteyl - Meşrubat (https://www.forumaski.com/kokteyl-mesrubat/)
-   -   Armut Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir? (https://www.forumaski.com/kokteyl-mesrubat/167154-armut-yapragi-cayi-nasil-demlenir.html)

Papatya 15.09.2015 18:20

Armut Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir?
 
Armut Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Lif ve mineral zengini armut, sulu ve tatlı bir meyvedir. İnsan sağlığına oldukça yararlı olan bu meyvenin içerisinde % 15 şeker, A, B1, B2, B3, B6 ve C Vitaminleri bulunmaktadır. İnce kabuklu ve çekirdekli bir meyve olan armutun çayı ise en az kendisi kadar sağlığa yararlıdır.


Armut Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?
  • Sindirim sistemini güçlendiren armut yaprağı çayı, hazmı kolaylaştırmaya da yardımcıdır.
  • Düzenli olarak tüketildiğinde böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Böbrek taşı ve kum dökme gibi sağlık sorunlarının çözümüne yardımcı olur. Ayrıca ürik asit atıcı özelliği sayesinde böbreklerde taş oluşumunun önüne geçer.
  • İdrar söktürücü özelliği vardır.
  • Sinirleri yatıştırıcı etkisi olduğundan kalp çarpıntısını giderir, tansiyonu düşürür.
  • Armut yaprağı çayı, kanı temizleme özelliğine sahiptir. Özellikle hamile kadınlarda meydana gelen mide bulantısı ve kusmaları giderir. Kansızlığa iyi geldiği ise kanıtlanmıştır.
  • İçerisinde çokça bulunan madensel tuz sayesinde, vücudun ihtiyacı olan tuz oranını karşılar.
  • Romatizmal hastalık sahipleri ve kireçlenme sıkıntısı yaşayan kişilerde ise tedavi edici etki göstermektedir.
  • Armut yaprağı çayının aynı zamanda yüksek tansiyona iyi geldiği bilinmektedir.
  • Ağrı kesici özelliğe sahiptir. Bununla birlite cinsel organlarda oluşan iltihapları kurutmak için kullanılır.
Armut Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir?
Bol lifli ve mineralli bir meyve çayı olan armut yaprağı çayını kuru veya yaş armut yaprağı kullanarak demlemek tavsiye edilir.
  • 1 litre suya 50 gram kadar armut yaprağını ufalayarak ilave edin.
  • Kaynadıktan sonra içine meyve ve çekirdekleri eklenebilir.
  • Kaynayan çayı 10 dakika demlenmeye bırakın.
  • Çayı süzerek servis edin.
Armut yaprağı çayı çekirdeği ile birlikte demlendiğinde faydası artmaktadır. Armut çekirdeklerin tüketilmesi bağırsak kurtlarının temizlenmesini sağlar.
Armut yaprağı çayının 2 öğün arasında ve ya yemeklerden önce aç karnına tüketilmesi önerilmektedir. Bu sayede mide hazmının kolaylaşması sağlanacaktır. Özellikle diyet yaparken tüketilmesi tavsiye edilen armut yaprağı çayı vücuda ferahlık ve tokluk hissini yaşatır.



Saat: 11:29

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.