|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Pancar Tuşusu konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
07.10.2012, 16:11 | #1 (permalink) |
Biri vardı, o ilk ağlamayı bulup Herkesi güldüren. Sonra da bunu unutup Ağlarcasına gülen... | Pancar Tuşusu Süre : 40 dakika Kişi Sayısı : 20 kişilik Malzemeler : 3 kg küçük körpe pancar 10 diş sarmısak 1 su bardağı sirke 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı tuz Tarif : Pancarların yeşil yapraklarını kesiniz. Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz. Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayınız. Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayınız. Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayınız. Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölünüz. Temiz bir kavanoza yerleştiriniz. Kabuklarını soyduğunuz sarmısakları tuz içinde iyice dövünüz. Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyiniz. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyiniz ve kavanozun ağzını iyice kapatınız. Oda sıcaklığında 2 gün bekletiniz. İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır.
__________________ Üzülme, ırmağa deniz, denize okyanus sığmaz.. " Aşık " olmayana anlatsan da " Ben" "Sen" anlamaz.. Hakka ulaşmak için yoldur desen kimse inanmaz.. Gönlünde zerre-i miskal şems olmayan, Yanmaz, Yanamaz.. |
03.03.2019, 14:13 | #2 (permalink) |
Tecrübeli Üye | Cevap: Pancar Tuşusu Çok severim
__________________ You"ll Never Walk Alone |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |