|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Biber Turşusu konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
07.10.2012, 16:12 | #1 (permalink) |
Biri vardı, o ilk ağlamayı bulup Herkesi güldüren. Sonra da bunu unutup Ağlarcasına gülen... | Biber Turşusu İyi ve güzel bir biber turşusu için malzemeler, 15 su bardağı kadar su 3 çorba kaşığı kadar tuz, 1 baş sarımsak ( Türk sarımsağı olursa daha lezzetli olur çin sarımsaklarını tercih etmeyiniz ) 3 su bardağı sirke 1 kilogram kadar sivri biber ( hangi biberi istiyorsanız kullanabilirsiniz ) 2 çay kaşığı kadar şeker 1 fincan nohut 3-4 aret ortaboy havuç Nasıl Yaparız ? Öncelikle turşu suyunun temiz olması ve kaynatılarak soğutulması gerekiyor. Sivri biberleri bir bütün olarak ayıklayarak saplarındaki fazlalığı dilerseniz kesebilirsiniz. Sarımsakları küçük küçük parçalara ayırabileceğiniz gibi 2 ye ortadan bölmekte lezzeti arttıracaktır. Biberleri kavanoza sırası ile biber, sarımsak havuç sıralamasında diziniz. Taze biberlerin üzerini bir parmak su geçinceye kadar doldurup güneşi almayacağı ve rutubetsiz bir yerde tutunuz. 10-15 gün içinde harika turşunuz hazır olacaktır. Püf Noktası: Bu işin püf noktaları sirke tuz ve sudur. Tuzu çok koyarsanız ve kaynamış soğumuş su olmazsa turşunuz kesinlikle yumuşar. Suyu kaynatarak koymadığınız taktirde turşunuzun üzerinin de küf tutacağını göreceksiniz.
__________________ Üzülme, ırmağa deniz, denize okyanus sığmaz.. " Aşık " olmayana anlatsan da " Ben" "Sen" anlamaz.. Hakka ulaşmak için yoldur desen kimse inanmaz.. Gönlünde zerre-i miskal şems olmayan, Yanmaz, Yanamaz.. |
08.04.2019, 21:31 | #2 (permalink) |
Tecrübeli Üye | Cevap: Biber Turşusu Güzel olur biber turşusu
__________________ You"ll Never Walk Alone |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |