|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Turşunun Üstü Neden Beyazlar ? konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.09.2015, 12:52 | #1 (permalink) |
| Turşunun Üstü Neden Beyazlar ? Turşunun Üstü Neden Beyazlar ? Turşu vazgeçilmez bir lezzet. Turşu ilk açıldıktan sonra ve suyu ve sebzeler azaldıkça ve hava alırsa beyazlama olabilir. Ayrıca tuzunun az olması nedeniylede beyazlama olabilir. 1 lt suya silme 5 yemek kaşığı tuz koymalısınız. En üstüne yeşillik koyulduğunu görmüşsünüzdür. Sirke ve tuz da eklemeniz faydalı olabilecektir. Kapağı kontrol ediniz ve sık sık açıp hava almasına sebep olmayınız. Bu beyazlıkları temizleyebilirsiniz. Ayrıca işiniz bittikten sonra kapağı iyice sıkı kapatın ve üzerine taş koyun. Turşu kuraraken, kuracağınız kavanozun dibine nohut taneleri koyarsanız yapmış olduğunuz turşu beyazlamaz ve suyu sümüksü bir hal almaz. |
10.01.2017, 02:01 | #2 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Turşunun Üstü Neden Beyazlar ? Nohut geldi ilk aklıma..Teşekkürler Papatya. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |