Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Konserveler - Turşular (https://www.forumaski.com/konserveler-tursular/)
-   -   Yağlı Turşu (https://www.forumaski.com/konserveler-tursular/22008-yagli-tursu.html)

Jaqen 25.12.2012 11:59

Yağlı Turşu
 
1 kg kırmızı biber
1 çorba kaşığı kaya tuzu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tane karabiber
5 diş sarımsak
Su

Yapilisi
Biberler uzunlamasına ikiye kesilir. Tohumları ve
kalan damarları temizlenir. Bir tencereye 1 litre
su ve zeytinyağı konur, kaynatılır. Biberler atılır,
5 dakika kadar haşlanır, süzgece çıkarılır.
Soğuyan biber ler kavanoza yerleştirilir. Üzerine
tuz, karabiber, dereotu, sarımsak ve su eklenir.
Kapak sıkıca kapatılır. Kavanoz çalkalanır. 20 gün
bekletilir. Garnitür olarak da tüketilir.


Saat: 12:48

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.