Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Konserveler - Turşular
facebook bağlan


Palamut Turşusu

Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Palamut Turşusu konusu , Turşu suyu için: 2 çay kaşığı toz muskat 5 ince dilimlenmiş limon 30 g soyulmuş ve ince dilimlenmiş zencefil 1 çorba kaşığı tuz 4 dal ince dilimlenmiş limon çubuğu 2 ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Jaqen

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.12.2012, 12:02   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Palamut Turşusu



Turşu suyu için:
2 çay kaşığı toz muskat
5 ince dilimlenmiş limon
30 g soyulmuş ve ince dilimlenmiş zencefil
1 çorba kaşığı tuz
4 dal ince dilimlenmiş limon çubuğu
2 çorba kaşığı hardal tohumu
1 çorba kaşığı tane karabiber
½ çorba kaşığı ezilmiş karanfil
2 ezilmiş yeşil Meksika biber i
500 mililitre elma sirkesi
Palamut turşusu:
½ derisi alınmış ve fileto edilmiş palamut balığı
5 çorba kaşığı turşu suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ince halkalar halinde kırmızı Meksika biber i
2 dal frenk dilimlenmiş soğanı
½ limonun rendelenmiş kabuğu
1 tutam deniz tuzu
Turşunun hazırlanışı: Tüm malzemeler bir araya
getirilir ve kaynatılır. Kaynadıktan sonra kısık
ateşte tıkırdatılır ve cam kavanozlara aktarılır. Üç
hafta sonra suyundan süzdürüp kullanılır.
Palamutun hazırlanışı: Fileto yarım santimetrelik
ince dilimler halinde kesilir ve tabağa tek katmer
halinde yayılır. Üzerine turşu suyu gezdirilir ve
10 dakika bekletilir. Sonrasında zeytinyağı
gezdirilir. Çok az deniz tuzu, limon kabuğu, frenk
soğanı ve Meksika biber leri serpiştirilirek servis
edilir.

Nixie beğendi.
__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şuanda  online konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 25.12.2012, 12:46   #2 (permalink)
“Geçti artık,göğsümde
kuş barınmaz anladım. ”
(Metin Altıok)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Palamut Turşusu

palamuttan turşumu olurmuş ya la

__________________

''Beni anlamadın demeyeceğim. Beni anladın.
Zaten en dayanılmaz acı buydu.
Sen beni anladın. Anladığın halde canımı yaktın..''

(Frida Kahlo)



Nixie isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 25.12.2012, 13:23   #3 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Palamut Turşusu

Oluyomus ama uzaktan bakmayi tercih ederim

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şuanda  online konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Flora, Narsinha
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 00:04