Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Konserveler - Turşular
facebook bağlan


Evde turşu yapmanın püf noktaları

Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Evde turşu yapmanın püf noktaları konusu , Evde turşu yapmanın püf noktaları Turşu yapmak için saatler harcamanıza gerek yok. Kolay, lezzetli ve ucuz turşu yapmak istiyorsanız bu tarifi okuyun. Pek çok sebzeden yapılan turşular sofraların vazgeçilmezidir. Sonbahara ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14.09.2013, 13:03   #1 (permalink)
Ne Mutlu Türküm Diyene
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Evde turşu yapmanın püf noktaları



Evde turşu yapmanın püf noktaları

Turşu yapmak için saatler harcamanıza gerek yok. Kolay, lezzetli ve ucuz turşu yapmak istiyorsanız bu tarifi okuyun.



Pek çok sebzeden yapılan turşular sofraların vazgeçilmezidir. Sonbahara girdiğimiz şu günlerde evlerde yavaş yavaş turşu hazırlıkları başladı.Eğer hiç tecrübe etmediyseniz, turşu yapmayı gözünüzde büyütüyor olabilirsiniz. Oysa işin sırrı, malzemeleri doğru ölçüde kullanmakta.
İşte size evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz turşu tarifi:

Malzemeler

Biber, Patlıcan, Domates, Salatalık, Lahana, Havuç gibi turşuluk sebzeler.
- Sirke
- Su
- Deniz veya kaya tuzu

Yapılışı

- 1 litre suya 1 çay bardağı sirke, 2,5 çorba kaşığı deniz veya kaya tuzu. Dikkat! İyi bir turşunun ön şartı bu ayarı bozmamak.
- Sebzeleri ne kadar birbirine yakın dizerseniz görüntüsü de tadı da o kadar güzel olur.
- Turşuyu yapacağınız kavanozun steril olmasına özen gösterin. Eğer temiz olduğundan emin değilseniz kaynar su ile yıkayın.
- Turşu kavanozunun içine alternatif olarak dereotu, nohut, sarmısak koyabilirsiniz. Böylece turşuya farklı bir tat katmış olursunuz.
- Kavanozun dibine nohut mutlaka ekleyin. Bu, turşunun daha çabuk mayalanmasını sağlayacaktır.
- Turşu yapacağınız malzemeleri kavanoza dizdikten sonra kapağını sıkıca kapatın. Turşunuzu ne kadar iyi muhafaza ederseniz ömrü de o kadar uzun olur.
- Yaklaşık 1 hafta-10 gün kadar beklettiğiniz turşunuz artık hazır.

Urahara isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Frankenstein, Urahara, Vanilya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 16:30