Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Konserveler - Turşular
facebook bağlan


Meyve Konservesi Için şurubun Hazırlanması

Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Meyve Konservesi Için şurubun Hazırlanması konusu , Meyve Konservesi Için şurubun Hazırlanması Meyveler şekerli bir şurup içinde konserve edilirler. Bu şurubun meyvelerin konservesinde yani uzun süre dayandırılmasında önemli bir etkisi yoksa da meyveye tat vermesi ve onun ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.03.2014, 19:57   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Meyve Konservesi Için şurubun Hazırlanması



Meyve Konservesi Için şurubun Hazırlanması

Meyveler şekerli bir şurup içinde konserve edilirler. Bu şurubun meyvelerin konservesinde yani uzun süre dayandırılmasında önemli bir etkisi yoksa da meyveye tat vermesi ve onun kokusunu kaybetmemesi yönünden çok lüzumludur. Meyveler doğrudan doğruya su içinde de konserve edilebilirse de bu gibi konservelerde meyveler normal tat ve aromalarmı yani kokularını kaybederler şekilleri bozulur renkleri değişir. Kullanılacak şurubun koyuluğu meyvenin çeşidine göre değişir. Ekşi meyvelere daha koyu şurup-konur. Gereğinden koyu şurup meyvelerin suyunu çektiği gibi bunları buruşturup şekillerini küçültür ve meyveyle şurup ayrılmış durumda kalır.
Konserve şurupları üç çeşittir: 1 hafif şurup 2 - orta şurup 3 - koyu şurup.
Şurup hazırlanırken önce belli ölçüde alınan su ısıtılır. Su kaynama derecesine gelince şekeri katılır karıştırılarak eritilir ve beş dakika kaynatılır. Kaynama sırasında şekerin suyun üzerinde biriken köpüğü alınır ve şerbet tülbentten geçirilerek süzülür. Elde edilen şurup sıcak iken kullanılır. Şurubun hazırlanmasında şeker yerine bal veya vakumda pişirilmiş beyaz üzüm pekmezi de kullanılabilir. Bazı kimseler şekerle bah veya pekmezi karıştırarak da şurup yaparlar. Böyle yapıldığında ya şeker bal veya pekmezle eşit ölçüde karıştırılır veya 1/3 oranında bal veya pekmeze 2/3 oranında şeker karıştırarak şurup yapılır. Şurup miktarı meyvelerin kavanoza istiflenme durumuna göre değişir. İyi istiflenmiş kavanozlara daha az şurup girer. Genellikle bir kavanoza 200 - 300 santimetre küp şurup konabilir.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.





Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız.




.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 0
Henüz kimse konuyu görüntülememiş.
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 02:15