|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Pırasa Turşusu konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.03.2014, 20:02 | #1 (permalink) |
| Pırasa Turşusu Pırasa Turşusu Malzemeler: 3 kg'lik bir kavanoz 2 kg pirasa 4 adet yesil sivribiber 4 dis sarimsak 1 su bardagi kaya tuzu 4 su bardagi su 1 çay bardagi sirke Yapilisi: 1- 2 kg pirasayi yikayin. Biraz su ilave ederek çok hafif haslayin. 2- Tencereden alip suyunu süzdükten sonra sogutun 3- 3 kg'lik kavanozun içine önce pirasanin bir kismini yerlestirin. Aralarina 1 adet sivribiber ve 1 dis sarimsak koyun. Tekrar pirasa yerlestirin. Bu sekilde dizerek malzemeleri bitirin. 4- 4 su bardagi suyun içinde 1 su bardagi kaya tuzunu eritin. 1 çay bardagi sirkeyi de karistirin. Hazirladiginiz bu karisimi tursunun üzerine dökün. 5- Kavanozun agizini sikica kapatin. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin. Daha sonra kavanozu açip tursuyu tüketebilirsiniz.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |