|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Sivri Biber Turşusu Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.03.2014, 20:03 | #1 (permalink) |
| Sivri Biber Turşusu Tarifi Sivri Biber Turşusu Tarifi 5 su bardağı su 1/4 su bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 2 çorba kaşığı tuz 1 kilo sivri biber 1 demet maydanoz kökü 5 su bardağı sirke 6 diş dövülmüş sarımsak Yapılışı Sivri biberleri yıkayıp saplarını temizledikten sonra bir cam kavanoza yerleştirin. Üzerine bir demet maydanozun kökünü bağlayıp koyun büyükçe bir tencereye su sirke sarımsak tuz ve kırmızıbiber koyun. Orta ateşe yerleştirin. Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp rafine yağı katın ve kendi halinde ılımaya bırakın. Daha sonra kavanozdaki biberlerin üzerine döküp kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Kavanozu serin ve nemsiz bir ortamda de 15 gün beklettikten sonra turşu hazırdır.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |