Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Konserveler - Turşular
facebook bağlan


Bakla Ezmesi Konservesi

Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Bakla Ezmesi Konservesi konusu , Bakla Ezmesi Konservesi Kullanılacak malzeme: 1.5 kilo kuru bakla 1 bardak zeytinyağı 4 baş soğan 1 iri limonun suyu 11/2 çay kaşığı toz şekeri 8 bardak su yeteri kadar tuz. ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.03.2014, 20:33   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bakla Ezmesi Konservesi



Bakla Ezmesi Konservesi

Kullanılacak malzeme:
1.5 kilo kuru bakla 1 bardak zeytinyağı 4 baş soğan 1 iri limonun suyu 11/2 çay kaşığı toz şekeri 8 bardak su yeteri kadar tuz.

Yapımı: Bir tencereye zeytinyağını koyup kabı orta ısılı ateşe oturtmalı. Yağ ısınınca çentilircesine ince doğranmış soğanı içine atmalı ve tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurmalı. Soğanlar renk değiştirince sekiz bardak sıcak suyu ilâve etmeli ve bir taşım kaynat malı. Sonra buna bir gece önceden ıslatılmış iç baklayı toz şekeriyle ve limonun suyuyla birlikte katmalı. Yeteri kadar tuz da serptikten sonra tenceredekilerin ağzını örtmeli ve içindekileri orta ısılı ateşte dağılıncaya kadar pişirmeli. Baklalar hafif sulu olarak ateşten indirileceğinden gerekirse tenceredekilere vakit vakit sıcak su katılabilir. Tencereyi ateşten indirince içindekileri ince delikli süzgeçten geçirerek baklaları püre durumuna getirmeli. Evinde mikseri bulunanlar baklaları mikserde püre durumuna getirirlerse çok daha iyi ederler. Elde edilen bakla ezmesini bir kenarda bekletilmekte olan kavanozlara boşaltmalı. Havaları çıkarıldıktan ve ağızları silindikten sonra kavanozların kapaklarını kapatmalı. Otoklavı olanlar kavanozları bunun içinde 1155 santigrat «240 fahrenheit» derecesinde yarım saat otoklavı olmayanlar ise 100 santigrat derecesinde iki saat sterilize etmelidirler. Sterilizasyondan sonra kavanozları kaptan çıkarıp aralıklı olarak tahta veya kuru bez üzerine dizip soğumaya bırakmalı. Bir gün sonra kapaklarını kontrol edip bileziklerini çıkarmalı ve etiketleyip serin ve rutubetsiz bir depoda saklamalı. Bakla ezmesini kullanılacağı vakit servis tabağına yeteri kadar koymalı ve yağlayıp limonlamalı ve kekiğini de serptikten sonra sofraya götürüp servis yapmalı.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.





Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız.




.
Jineps isimli Üye şuanda  online konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 0
Henüz kimse konuyu görüntülememiş.
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 15:23