Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Konserveler - Turşular
facebook bağlan


Türlü Konservesi

Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Türlü Konservesi konusu , Türlü Konservesi Kullanılacak malzeme: Patlıcan bamya domates ayşekadın fasulyesi kabak biber. Yapımı: Her sebzeyi önce ayrı ayrı yıkamalı. Bamyaları yukarıda görüldüğü biçimde kesip hazırlamalı. Patlıcanları alaca denilen biçimde soyduktan sonra ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.03.2014, 20:34   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Türlü Konservesi



Türlü Konservesi

Kullanılacak malzeme:
Patlıcan bamya domates ayşekadın fasulyesi kabak biber.

Yapımı: Her sebzeyi önce ayrı ayrı yıkamalı. Bamyaları yukarıda görüldüğü biçimde kesip hazırlamalı. Patlıcanları alaca denilen biçimde soyduktan sonra uzunlamasına dörde bölmeli ve her parçayı küçük küçük doğramalı içinde % 1 oranında tuz bulunan suya atıp bir süre orada tutmalı. Kabakların üzerleri kazındıktan sapları kesildikten sonra bunları da küçük parçalara doğramalı. Tohumları ve tohum yatakları çıkarılacak biberleri küçük parçalara doğramalı. Fasulyelerin uçlarını kesip kılçıklarını aldıktan sonra bunları da taneler arasındaki boşluktan keserek ikiye veya üçe doğramalı. Sebzeleri böylece hazırlayınca ayrı ayrı haşlamalı. Sadece domatesi haşlamayıp dilim dilim doğramalı. Sıra sebzelerin kavanozlara doldurulmasına gelince önce kavanoza bir dilim domates koymalı. Bunun üstüne öbür sebzelerle domatesleri karıştırarak doldurmalı. En üste bir domates dilimi daha oturtmalı. Bu sebzelerin haşlama suyu kararacağından bundan yararlanmak doğru değildir. Ya kavanoza bir kaşık tuz koyup bir parmak boşluk kalıncaya kadar kaynar suyla doldurmalı veya % 15 oranında kaynar salamura suyu doldurmalı. Havası Çıkarıldıktan ve ağzı silindikten sonra kavanozun kapağını kapatmalı. Kavanozlarını otoklava koyanlar 1155 santigrat (240 fahrenheit) derecesinde yarım saat sterilize edeceklerdir. Otoklavı ölma. yanlarsa 100 santigrat derecesinde iki saat sterilize edeceklerdir. Sterilizasyondan sonra kavanozları kaptan çıkarıp aralıklı olarak tahta veya kuru bez üzerine dizip soğumaya bırakmalı. Bir gün sonra kapaklarını kontrol edip bileziklerini çıkarmalı ve etiketleyip serin ve rutubetsiz bir depoda saklamalı.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.





Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız.




.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 0
Henüz kimse konuyu görüntülememiş.
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 21:11