Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Konserveler - Turşular
facebook bağlan


Bamya Salamurası

Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Bamya Salamurası konusu , Bamya Salamurası Musluklu bir fıçının içine bir parmaktan fazla tuz döşeyiniz. Üzerine bir sıra taze körpe bamyayı istif ediniz. Bunun üstüne tekrar bir parmak kalınlığında tuz döşeyerek üstüne yine bir ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.03.2014, 20:39   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bamya Salamurası



Bamya Salamurası

Musluklu bir fıçının içine bir parmaktan fazla tuz döşeyiniz. Üzerine bir sıra taze körpe bamyayı istif ediniz. Bunun üstüne tekrar bir parmak kalınlığında tuz döşeyerek üstüne yine bir sıra bamya istif ederek fıçıyı bu şekilde doldurunuz. Sonra üstüne baskı tahtasınıdaha üste de iyice bastırmak için taş koyup fıçıyı üste çıkıncaya dek soğuk su ile doldurunuz. Kaymaklanmağa başlayınca her gün üstünden bu kaymağı alınız. Kaymaklanma son bulduğu zaman fıçının musluğunu açarak bir miktar salamurasını akıtınız. Üst taraftan da soğuk su dökmeğe devam ediniz. Sonra musluğu kapayınız. Üst taraftan koymakta olduğunuz su fıçının üstüne çıkmalıdır. Üç beş günde bir bu işlemi tekrarlayınız. İki ay salamurayı muslukla akıtarak ve üstünden fıçı dolana dek soğuk su koyma işlemine devam ediniz. İki ay sonra fıçıdaki suyun hepsini boşaltıp orta bir tuzlu hazırlayıp fıçıyı bununla doldurunuz.


Not: Gerektiği zaman çıkaracağınız bamyaları akşamdan soğuk suya koyup sabaha dek tuzunu dökmesi için bekletiniz. Böylece hazırlanan bamya salamurasının tazesinden hiç farkı olmaz. Yalnız tuzuna ve bakımına dikkat edilmelidir. Bakımı ihmal edilirse bamyalar çürür.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.





Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız.




.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 0
Henüz kimse konuyu görüntülememiş.
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 00:47