Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Konserveler - Turşular
facebook bağlan


Karışık Sebze Turşusu (mikrodalga)

Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Karışık Sebze Turşusu (mikrodalga) konusu , Karışık Sebze Turşusu (mikrodalga) 250 g bamya (küçükleri bütün bırakılmış büyükleri 2 cm boyunda parçalar halinde kesilmiş) 125 g karnabahar (yalnızca çiçekleri; küçük parçalar halinde kesilmiş) 1 acı sivribiber (sap ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.03.2014, 20:56   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karışık Sebze Turşusu (mikrodalga)



Karışık Sebze Turşusu (mikrodalga)

250 g bamya (küçükleri bütün bırakılmış büyükleri 2 cm boyunda parçalar halinde kesilmiş)
125 g karnabahar (yalnızca çiçekleri; küçük parçalar halinde kesilmiş)
1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış)
1 soğan (ince dilimlenmiş)
1 havuç (kazınıp 05 cm kalınlığında dilimlenmiş)
2 diş sarımsak (kabukları soyulup uzunlamasına ince şeritler halinde kesilmiş)
175 cl (2/3 su bardağı) beyaz sirke
4 defne yaprağı
1/4 tatlı kaşığı kimyon tohumu
4 dereotu dalı
3 çorba kaşığı tozşeker
1 1/2 tatlı kaşığı tuz
12 tane karabiber

Bamyaları ateşe dayanıklı bir cam kâseye koyup 15 cl (3/5 su bardağı) su ekleyerek kâsenin üstünü plastik filmle örtün ve fırına verip bamyaları % 100 ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Kâseyi fırından alıp bamyaları bir kaşıkla altüst ettikten sonra kâsenin üstünü plastik filmle örtün ve yeniden fırına vererek bamyaları % 100 ısıtılmış fırında 15 dakika daha pişirin. Kâseyi fırından alıp bamyaları bir süzgeçte süzerek bir kenara bırakın. Karnabahar parçalan havuç dilimleri soğan dilimleri acı sivribiber parçaları ve sarımsakları ateşe dayanıklı bir kâseye koyup 6 cl (1/4 su bardağı) su ekleyin. Kâsenin üstünü plastik filmle örtüp fırına vererek sebzeleri % 100 ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin. Kâseyi fırından alıp sebzeleri bir süzgeçte süzerek soğuksu altında çalkalayın. Yeniden süzdürüpbamyalarla karıştırdıktan sonra sebzeleri 50'şer cl'lik (2 su bardağı) 2 cam kavanoza doldurun (sebzeler ile kavanozların kapakları arasında 1 'er cm'lik boşluk kalmalıdır).


Sirke defne yaprakları kimyon tohumları dereotları tozşeker tuz ve tane karabiberleri ateşe dayanıklı bir cam kâsede karıştırın. Kâseyi fırına verip karışımı % 100 ısıtılmış fırında 1 dakika pişirin. Kâseyi fırından alıp karıştırdıktan sonra yeniden fırına vererekkarışımı % 100 ısıtılmış fırında kaynamaya başlayıncaya kadar (1 - 2 dakika) bekletin. Kaynamaya başlayınca kâseyi fırından alıpkarışımı bir süzgeçten başka bir kâseye süzerek süzdüğünüz suyu 2 kavanozdaki sebzelerin üstüne bölüştürün. Süzgeçteki baharatı da 2 kavanoza bölüştürüp (kavanozların her birine 2 defne yaprağı ve 2 dereotu dalı girmesine dikkat edin) kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın ve buzdolabında 1 ya da 2 gün beklettikten sonra turşuları servis yapın.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.





Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız.




.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 0
Henüz kimse konuyu görüntülememiş.
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 23:51