Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Konserveler - Turşular
facebook bağlan


Levrek Turşusu

Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Levrek Turşusu konusu , Levrek Turşusu Üç dört kilo levreği ayıklayarak pullarını iyice kazıyınız. İnce ince tirfil yapınız. Sonra bu doğranmış balıkları tuzlayınız. Tuzunu alarak ovduktan sonra bunları tavaya koymuş olduğunuz kızgın zeytinyağı içinde ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.03.2014, 21:03   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Levrek Turşusu



Levrek Turşusu

Üç dört kilo levreği ayıklayarak pullarını iyice kazıyınız.
İnce ince tirfil yapınız.
Sonra bu doğranmış balıkları tuzlayınız.
Tuzunu alarak ovduktan sonra bunları tavaya koymuş olduğunuz kızgın zeytinyağı içinde iyice kızartınız.
Balık parçaları kıtır kıtır olunca bir kevgirle yağını süzünüz.
Bir gün önceden az suda ıslatmış olduğunuz safranı bir astar içine koyup sıkarak süzünüz.

Çıkan suyu 2 - 3 kilo sirke ile bir iki taşım kaynatınız.
Birkaç gram tarçın 3 - 4 tane karanfili 1 - 2 tane kakule ile havanda dövüp eleyiniz. (Eğer arzu ederseniz birkaç baş sarmısağı diş diş ayıklayıp her birini 4-5 parça ediniz).
Mersin defne biberiye turunç ve limon yapraklarından bulduğunuzu birbirine karıştırınız.
Önce yapraklardan birazını sırlı bir kavanozun içine döşeyip üzerine bir sıra balık tirfili diziniz.

Üstüne karışık bahardan ekiniz. Yine ikinci sıra yaprağı döşeyiniz üstüne karışık bahardan ekiniz. Böylece bir kat balık bir kat yaprak döşeyerek ve üstüne de baharat ekerek istiflemeğe devam ediniz.

Her sıraya birkaç tane karabiber ve arzu edilirse çam fıstığı ve doğranmış sarımsakları arasına serpiniz.

Bu şekilde istif yaparak kavanoz dolunca hazırlanmış az tuzlu sirkeyi kavanozun üstüne çıkıncaya dek doldurunuz.
Üstüne baskı tahtasını ve hafif taşı bastırması için koymayı unutmayınız. Bu balık turşusu birkaç gün içinde olur.

Not: Hemen yemeğe başlayabilirsiniz. Turşu yapmak üzere aldığınız levreklerin kışın yağlı olduklarından turşusu çok nefis olur. Yalnız bir aydan fazla dayanmaz. Hemen yemeğe ve bir ay içinde turşuyu bitirmeğe gayret etmelidir.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.





Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız.




.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 0
Henüz kimse konuyu görüntülememiş.
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 16:41