Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Konserveler - Turşular
facebook bağlan


Çilek Konservesi

Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Çilek Konservesi konusu , Çilek Konservesi En İyi çilek konservesi etil sıkı orta irilikte pembe ve kırmızı renkte olan kokulu çileklerden yapılır. Çilekler önce büyük süzgeçlere doldurulur daldırma yoluyla tamamiyle duru su çıkıncaya kadar ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.03.2014, 21:39   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çilek Konservesi



Çilek Konservesi

En İyi çilek konservesi etil sıkı orta irilikte pembe ve kırmızı renkte olan kokulu çileklerden yapılır. Çilekler önce büyük süzgeçlere doldurulur daldırma yoluyla tamamiyle duru su çıkıncaya kadar yıkanır. Sonra çöpleri teker teker çıkarılır. Bir kilo çileğe 400 - 500 gram toz şekeri hesabiyle çilekler şekere yatırılır. Yani bir sıra çilek bir sıra toz şekeri olmak Özere çilekle şeker kat kat yerleştirilir. Çilek böylece bir gece şekerde bırakılır. Çileğin suyunu emecek olan şeker erir. Şeker erlmemlşse kap olduğu gibi ateşe oturtulur ve hafifçe ısıtılarak şeker eritilir (Çileklerin kaynamamasına dikkat edilmelidir) Çilekler steril yani kaynar su İçinde tutularak mikropları yok edilmiş kavanozlara doldurulur üzerlerine de kavanozun ağzında ikibuçuk santimlik bir boşluk kalıncaya kadar kendi şurubundan doldurulur. Kavanozlardaki hava çıkarıldıktan ağızları temiz bezle silinip İyice kapatıldıktan sonra 100 santigrat derecesinde kaynamakta olan pastörizasyon kazanlarına yerleştirilir. Çilekle şerbeti ısıtılmadan kavanozlara doldurulmuşsa 20 dakika sıcak doldurulmuşsa 15 dakika pastörize edilir ve bundan önceki tariflerde anlatıldığı biçimde soğutulup etiketlenir ve kilere kaldırılır.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.





Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız.




.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 0
Henüz kimse konuyu görüntülememiş.
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 17:12