|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Şeftali Konservesi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.03.2014, 21:40 | #1 (permalink) |
| Şeftali Konservesi Şeftali Konservesi Şeftalilerin konserve edilmeye elverişli olanları çekirdekleri kolayca çıkabilen ve çekirdek yatakları sarı veya açık kırmızı olanlardır. Tam olmuş ama yumuşamamış şeftalilerin irileri alınır. Bunlardan bazılarının zar gibi ince olan kabukları kendiliklerinden çıkar. Bu gibilerinin kabukları kolaylıkla ayıklanır çekirdekleri çıkarılır ve orta ya da koyu kaynar şuruba atılır ve 3-5 dakika kadar kaynatılır. Sonra bundan öncekilerde olduğu gibi kavanozlara istif-enir şerbeti dökülür kavanozların havaları çıkarılır ağızları temizlenir ve kapakları örtüldükten sonra yarım litrelikleri 25 dakika bir litrelikleri ise yarım saat pastörize edilir. Aralıklı olarak tahta veya bezlerin üstüne yerleştirilen kavanozlar 24 saat böylece bırakılır. Ertesi gün vidalı bilezikleri ya da maşaları çıkarılır etiketleri yapıştırılır ve kilere kaldırılır.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |