|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Kuru Yaprak Salamurası konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.03.2014, 21:41 | #1 (permalink) |
| Kuru Yaprak Salamurası Kuru Yaprak Salamurası 1 kg. taze üzüm yaprağı Yarım kg. kaya tuzu Üzüm yapraklarım uzun büyülükte bir kavanoza aralarına azar azar tuz eklenerek bastırarak yerleştirilir. (Kesinlikle yapraklar yıkanmaz ve su konmaz) Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır loş ve serin ortamda 10-12 gün bekletilir. Kullanılacağı zaman kısa süre kaynatılarak yumuşatılır.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
22.02.2015, 12:21 | #2 (permalink) |
| Cevap: Kuru Yaprak Salamurası Burda özellikle bayramlarda, özel günlerde , oturmalarda yapılan olmazsa olmaz lezzetlerden bir tanesi, yaprak yoksa çeşit eksik kabul edilir O yüzden elimizin altında sürekli hazır bulundurulur. Bizde genellikle kaynatma yerine salamurayı suda bekletiyorduk bu da güzel yöntemmiş |
22.02.2015, 13:38 | #3 (permalink) |
| Cevap: Kuru Yaprak Salamurası bizde bu her yil yapilir hep bulunur evimizde bu bizim.
__________________ Aşk bazen kelimelerin boğazına dizilmesidir.... Konuşursan kaybedersin, Susarsan yine kaybedersin.. |
10.01.2017, 02:02 | #4 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Kuru Yaprak Salamurası Kışın sar sar bitmez zevkli aslında.. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |