Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kova (https://www.forumaski.com/kova/)
-   -   Yükselen Kova Burcuna Göre Nasıl Birisin? (https://www.forumaski.com/kova/153552-yukselen-kova-burcuna-gore-nasil-birisin.html)

DeRDeST 17.05.2015 11:30

Yükselen Kova Burcuna Göre Nasıl Birisin?
 
Yükselen Kova Burcuna Göre Nasıl Birisin?

:kova:

İmajı: Ben gerçekten özel biriyim.

Hayata Yaklaşımı: (Nerede daha fazla özgürlük varsa), haydi oraya gidelim.

Yükselen Kova objektif, bağımsız, dostça ve açık, ama daima biraz mesafeli bir kişisel stili vurgular. Kova süreci artık yüzeydedir.

Yükselen Kova’nın insanı buluşçu, spontan ve orjinaldir. Yaşama kendine özgü bir yaklaşımı vardır. Bu yaklaşım diğer insanlardan farklı görünmesine neden olur. Eğer bireyliği ve özel nitelikleriyle temas halindeyse güçlü bir hümanizm ifade eder. Hem kendisi hem de diğer insanlar için özgürlük duygusu çok gelişkindir. Eğer kendi özgürlüğüne, farklılığına direnirse, diğer insanlar gibi olmak için boyun eğerse, kritik zamanlarda başkaldırabilir, sinirlenir, ne yapacağı belli olmaz, hatta güvenilmez bile olabilir. Kendisini dizginlenemez antikanın biri olarak ilan eder. Dünyaya Beni çitlerle çevirmeyin diye bağırır. Onun oyun alanı evrendir.

Kova entelekti işaret eden bir hava burcudur ve sabittir, kararlıdır. Bu yükselen burçla bağlantılı enerji elektriksel niteliktedir. Bu enerjiyi kanalize etmek, kontrol altında tutmak zordur, ancak kişi doğru kanalı bulabilirse kendisini insanlığın ön saflarına yerleştiren bir niteliği ifade eder. Stil oluşturmakta, yeni yöntemler geliştirmekte ve insanlığın geri kalanına yol göstermekte öncüdür. Yosun tutmayan yuvarlanan bir kaya gibidir. Fırsatları yakalar. Bir dalın uç noktasına gidebilmek için ağacın gövdesini bırakmaya gönüllüdür.

Özgürlük onun için yaşamsal bir konudur. Baskı ve sınırlama karşısında düşüncesiz, sabırsız hareketlerle çemberi yarmaya çalışır, gerilir, her şeye alerji duymaya başlar. İsyankarlaşır, hatta felsefi açıdan anarşistleşir. Bu sinirsel enerjisini yaratıcı bir biçimde kanalize edebilirse, bir deha örneği olur. Kova burcu kişiliği tüm burçların en insancıl içgüdülerini temsil eder. İnsanları farklı bir tarzda sever. Bir insanın sahip olacağı en iyi arkadaştır. Genellikle ilgisini çeken daha geniş ölçekli konularla uğraşmak için yakınlarını ve ailesini ihmal etmekle suçlanır. Eski gelenekleri yıkan bir insandır. Durağanlığın her biçimine isyan eder. Modası geçmiş yöntemleri değiştirmeyi, koşulları geliştirmeyi sever.

Yükselen Kova için ekzantriklik normalliktir. Toplu yaşamayı sever, çılgın şeyler yapmak ister, sınırlandırılamaz. Şu veya bu şekilde ışıkları üstüne çeker. Her zaman beklenenden ziyade beklenmeyeni yapar. Kendisi istemese bile toplumun ilgisini çeker. Başkalarının çekindiklerini deneyimler. Aynı anda süren bir çok projeye ihtiyacı vardır. Çabuk sıkıldığı için hiç bir aktiviteye uzun süre bağlı kalamaz. Kova kişiliği toplum tarafından yanlış anlaşılabilir. Boyun eğmenin, istikrarın ve uygun davranışın geçerli olduğu, muhafazakarlığın hüküm sürdüğü bir toplumda bu kişilik uyum sağlamakta zorlanır.

Yükseleni Kova olan bir insanın herkesten daha fazla kendisini tanımaya ihtiyacı vardır. Olaylara ve çevresine bakışı çok değişik olduğu için başkaları tarafından dağıtmış bir insan olarak algılanabilir. Bu kişi alışkanlıklarının ve bireyliğinin farkına varana kadar enerjisini baskı altında tutmaya ve standartlara uymaya çalışabilir. Kendisini başkalarına uygun olan programlara adapte olmaya zorlayabilir. Bu dıştan her şeyin olumlu görünmesini sağlayabilir.

Kaynak: mahmure.com


Saat: 19:39

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.