Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Eğitim - Öğretim > KPSS
facebook bağlan


2016 KPSS Tarih Çıkabilecek Sorular

KPSS kategorisinde açılmış olan 2016 KPSS Tarih Çıkabilecek Sorular konusu , 2016 KPSS Tarih Çıkabilecek Sorular 2016 kpss tarih soruları, 2016 tarih çıkabilecek sorular, islamiyet öncesi türk tarihi zor zorular, tarih zor sorular Bilindiği üzere 2014 KPSS’de çıkan tarih soruları herkesi ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.01.2016, 12:37   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 2016 KPSS Tarih Çıkabilecek Sorular



2016 KPSS Tarih Çıkabilecek Sorular

2016 kpss tarih soruları, 2016 tarih çıkabilecek sorular, islamiyet öncesi türk tarihi zor zorular, tarih zor sorular

Bilindiği üzere 2014 KPSS’de çıkan tarih soruları herkesi büyük hal kırıklığına yaratmış ve birçok adayın tökezlemesine yol açmıştı.

ÖSYM artık KPSS Tarih’te direkt bilgi isteyen sorular sormaktadır. Bu sebeple hazırlanan sorular da ÖSYM’nin yeni soru sorma yöntemi baz alınarak sorulmuştur.


Soru- 1 : Aşağıdakilerden hangisi Orta Asya kültür merkezleri içinde en gelişmiş olan ve Orta Asya’nın en eski kültürüdür ?

A) Afanasyova – Anav

B) Karasuk – Tagar

C) Kelteminar – Andronova

D) Tagar – Anav

E) Anav – Afanesyova

Soru- 2 : Aşağıdaki devlet – meclis eşletirmelerinden hangisi yanlıştır ?

A) Peçenekler – Komenton Meclisi
B) Hazarlar – İhtiyar Meclisi
C) Avrupa Hun Devleti – Seçkinler Meclisi
D) Oğuzlar – Tırnek Meclisi
E) Tuna Bulgur Devleti – Nazırlar Meclisi

Soru-3 : Anadolu’yu Keşif Amaçlı ilk Türk akınını gerçekleştiren hükümdar ve devlet aşağıdakilerden hangisidir ?

A) 1.Kılıçarslan – Anadolu Selçuklu Devleti
B) Siemon – Tuna Bulgar Devleti
C) Uldız – Avrupa Hun Devleti
D) Bayan Han – Avarlar
E) Alparslan – Büyük Selçuklu Devleti

Soru-4 : Moğol hakimiyetini kabul eden ilk türk İslam boyu ve devleti aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Çiğil – Peçenekler
B) Yağma Harzemşahlar
C) Karluk – Kırgız
D) İskitler – Hazarlar
E) Karluk – Anadolu Selçuklu Devleti

Soru- 5: Maniheizmin benimsenmesi sonucu Uygular aşağıdaki ünvanlardan hangisini kullanmaya başlamışlardır ?

A) İlig
b) Kağan
c) Hakan
d) İdikut
e) Ay tengri

Soru- 6 : Aşağıdaki hükümdarlık alametlerinden hangisi İslamiyet’ten sonra kullanılmıştır ?
A) Sorguç
b) Berge
C) Kur
D) Gaşiye
E) Örgin

Soru-7 : Ebul Feth, Hindistan Fatihi, Kudüs Fatihi, Doğunun ve Batının Sultanı ünvanlarını kullanan hükümdarlar sırasıyla aşağıdakilerden hangileridir ?

A ) Alparslan, Gazneli Mahmut, Selahattin Eyyubi, Tuğrul Bey

B) Selahattin Eyyubi, Tuğrul Bey, Alparslan, Gazneli Mahmut

C) Alparslan, Gazneli Mahmut, Tuğrul Bey, Selahattin Eyyubi

D) Alparslan,Tuğrul Bey, Selahattin Eyyubi, Gazneli Mahmut

Soru- 8 : ‘‘ Işıldayan İnci” olarak nitelendirilen yer aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Semerkand
B) Kaşgar
C) Karakurum
D) Buhara
E) Tebriz

Soru- 9 : Orta Asya Türk Devletlerinde düşmanın durumunu öğrenmek için gönderilen keşif birliklerine ne ad verilir ?

A) Yelme
B) Akıncı
C) Sipahi
D) Alemdar
E) Gulam

Soru- 10 : Türkler ” Toprak Ana ” ifadesini aşağıdaki şehirlerden hangisi için kullanmışlardır ?

A) Ordubalık
B) Ötüken
C) Beş Balık
D) Karabalasagun
E) Karakurum

Soru -11 : Tarihçiler tarafından aşağıdaki şehirlerden hangisi için ” Zengin şehir ” ifadesi kullanılmıştır.

A) Buhara
B) Semerkant
C) Kaşgar
D) Nişabur
E) Balasagun

CEVAP ANAHTARI
1) D
2) E
3) C
4) C
5) E
6) D
7) A
8) B
9) A
10) B
11) B

__________________
all the best.




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Papatya, Turkuaz, YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 05:47