Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kulak Burun Boğaz (https://www.forumaski.com/kulak-burun-bogaz/)
-   -   Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir? (https://www.forumaski.com/kulak-burun-bogaz/173550-kulak-agrisina-ne-iyi-gelir.html)

Papatya 27.12.2015 15:47

Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir?
 
Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kulak ağrısına sebep olan birçok neden bulunmaktadır. Bu sebeplerden bazıları kişinin azaltabileceği küçük sebeplerdir. Diğer sebepler ise sağlık problemlerinden kaynaklanan sebeplerdir. Basit kulak ağrıları genellikle 24 saat içerisinde geçen kulak ağrılarıdır. Fakat 24 saati aşan kulak ağrıları mutlaka uzman bir yardım gerektirir.

Orta Kulak İltihabı Ve Tedavisi


Orta kulak iltihabı genelde bademcik iltihabı ya da benzer enfeksiyonlar ile başlar ve ortakulağa sıçrar. Bu durum genellikle beraberinde yüksek ateş sorununu da getirmektedir. Ayrıca kulak zarı da patlamış ise kulaktan akıntı gelecektir. Eğer kulak zarı delindi ise mutlaka bir uzman yardımı gereklidir.
Kulak zarınızda bir sorun yok ise kulağınıza birkaç damla kadar demlenmiş olan kantaron ya da sığırkuyruğu yağı damlatıp temiz bir pamuk yardımı ile tampon yapın.
İsterseniz alternatif olarak sarımsak yağını da kullanabilirsiniz. Bir iğne yardımı ile sarımsak dişini delin ve sarımsağın yağını çıkartın. Unutmayın sarımsak ya da ekinezya yağları bitkisel antibiyotikler oldukları için enfeksiyon ile savaşmanızda size yardımcı olacak bitkiler arasındadır.
Eğer isterseniz 1 çay kaşığı kadar badem yağının içerisine 10 damla kadar çay ağacı ve lavanta yağını ekleyip mastoid kemiğine yani kulağın hemen gerisindeki kemiğe masaj yapabilirsiniz.

Tıkalı Olan Östaki Borusu Ve Tedavisi

Östaki borusunun tıkanmasına genellikle zonklama hissi ile meydana gelen ve sürekli kulak ağrısına dönüşen durum yol açabilir.
Bu durum gelede sinüzit ve nezle sorunlarına bağlı olabilir. Bunun dışında çok ağır olan nezle rahatsızlığı geçide olsa sağırlığa ya da bir veya her iki kulakta da geçici oluşan tıkanıklığa neden olabilmektedir.
Burunda oluşan konjestiyonu azaltan bitkilerin yanı sıra buhar solumak nezle ile olan savaşınızda yardımcı olacaktır.
Enfeksiyon ile savaşmak için günde 3 defa olmak üzere 5 mili litrelik ekinezya alabilirsiniz. Veya isterseniz aynı miktarlarda mürver çiçeği, sığırkuyruğu ve göz otunu karıştırıp güzel bir bitki demi hazırlayabilirsiniz. Bu demden gün içerisinde ihtiyacınız oldukça içebilirsiniz. Demi hazırlarken her fincan için 2 tatlı kaşığı kadar bitki karışımı kullanın.

hasanali 22.04.2016 09:56

Cevap: Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir?
 
Çok teşekkürler denedim..
FAydası oldu.. Gerçekten Çok teşşekkürler...


Saat: 18:54

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.