Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kulak Burun Boğaz (https://www.forumaski.com/kulak-burun-bogaz/)
-   -   Nazal Polip Belirtileri Nelerdir? (https://www.forumaski.com/kulak-burun-bogaz/64630-nazal-polip-belirtileri-nelerdir.html)

Jaqen 03.11.2013 18:08

Nazal Polip Belirtileri Nelerdir?
 
Nazal Polip Belirtileri Nelerdir?

Burnun iç kısmına doğru bir büyüme gösteren nazal polipler hastalarda bir takım şikayetlere sebep olurlar ve hastaların yaşadığı tüm bu şikayetler nazal polip belirtileri olarak tanımlanmaktadır. Vücudun kendi doku tabakasından dışarı doğru sarkma gösterenve normal yapılardan farklı olarak ortaya çıkan et parçalarıdır nazal polipler. İşte nazal poliplerin belirtileri:



Nazal polip belirtileri oldukça açık ve nettir. Şiddetli burun tıkanıklığı, sürekli burun akıntısı, seste değişiklik ve bilhassa da kalınlaşma, kaş ve başta ağrı nazal polip belirtileri olmaktadır.

Bu nazal polip belirtilerinin yanı sıra koku ve tat alma duyusunda da azalmalar ya da tamamen bu duyuların yiritilmesi husule gelen sorunlardandır.

Nazal polip şikayeti olan hastalarda yüz ağrısı da görülen bir belirtisidir. Ciddi oranda büyüme göstermiş olan nazal polipler burun deliklerinden bakıldığı zaman görülebilir.

Ayrıca ciddi oranda büyüme göstermiş olan nazal polipler burun köprüsünün genişlemesine yol açtığından dolayı gözler birbirinden ayrılmış gibi bir yapıda olur.


Yüz ağrısı burun polipleri olanlara kıyasla kronik sinüziti olan insanlarda daha yaygındır. Ciddi bir nazal polip sorunu olanlarda, burun delikleri içinde polipi görmek mümkün olabilir. Bu yapılar jöle kıvamında bir görünüme sahiptirler.

Uzun süreli burun polipleri, burun köprüsünün genişlemesine yol açabilir ve bu durum sonunda gözler birbirinden ayrılmış şekilde görünebilir.

alıntı


Saat: 19:36

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.