Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kültür - Sanat - Tarih (https://www.forumaski.com/kultur-sanat-tarih/)
-   -   Geleneksel Schiller Konuşmasını Orhan Pamuk Yaptı (https://www.forumaski.com/kultur-sanat-tarih/16310-geleneksel-schiller-konusmasini-orhan-pamuk-yapti.html)

Narsinha 14.11.2012 11:56

Geleneksel Schiller Konuşmasını Orhan Pamuk Yaptı
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Şair Johann Christoph Friedrich von Schiller'in doğduğu şehir olan Marbach'ta geleneksel olarak her yıl düzenlenen 'Schiller Konuşması'nı bu yıl 2006 Nobel Ödülü sahibi yazar Orhan Pamuk yaptı.

Marbach'ta bulunan Alman Edebiyatı Arşivi tarafından düzenlenen etkinlik Kilian Steiner Salonu'nda düzenlendi Etkinliğe Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker Arı'da katıldı.

"Bir gün bir kitap okudum ve hayatım değişti." diyen Orhan Pamuk konuşmasını İngilizce olarak yaptı. Bundan otuz yıl önce, 'Saf ve Düşünceli Romancı' adlı romanın romancılığının gelişiminde etkili olduğunu söyleyen Orhan Pamuk, Schiller'in 'Saf ve Duygulu Şiir/Edebiyat' adlı yapıtının kendisini kalıcı olarak etkilediğini dile getirdi. Her okuyuşunda kendisinde büyük hayranlık uyandıran Schiller'in söz konusu yapıtı ve romancılığı hakkında kapsamlı bir konuşma yapan yazar Orhan Pamuk, bu eserin hem yazar hem de okur açısından önemli olduğunu belirtti. 35 yıllık meslek sırlarını ve romancılığı katılımcılara anlatan Pamuk, romancılığın aynı zamanda hem saf hem de düşünceli olma işi olduğunu belirtti.


Saat: 02:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.