Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Kültür - Sanat - Tarih (https://www.forumaski.com/kultur-sanat-tarih/)
-   -   Rembrandt / Gece Nöbeti (https://www.forumaski.com/kultur-sanat-tarih/44791-rembrandt-gece-nobeti.html)

Asrevya 02.08.2013 15:52

Rembrandt / Gece Nöbeti
 

Rembrandt / Gece Nöbeti



Orijinal ismi Frans Banning Cocq ve Willem van Ruytenburch'un Birliği olan Gece Nöbeti sanat tarihinin en önemli resimlerinden ve hiç kuşkusuz en karmaşık olanlarından biri.

Bu resim 1642 yılında, Hollanda Altın Çağı'nın zirvesinde tamamlandı.

Resim (üzerinde kırmızı bir kuşak bulunan siyah elbiseli) yüzbaşı Frans Banning Cocq ve (üzerinde beyaz bir kuşak bulunan sarı elbiseli) teğmen Willem van Ruytenburch'un komutasındaki birliğin harekete geçişini resmediyor.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Günışığı ve gölgeyi ustalıklı bir şekilde kullanan Rembrandt, gözü, kalabalık içerisindeki üç önemli kişiye yönlendiriyor. Bunlardan ikisi (resmin orijinal başlığına adını veren) ortadaki iki kişi, üçüncüsü ise sol arkaplandaki küçük kız. Hepsinin arkasında ise bayraktar Jan Visscher Cornelissen birliğin sancağını taşıyor.

Arkebüzcü olarak da anılan askerler, onaltıncı yüzyılın uzun namlulu silahı olan arkebüzler taşıyorlar. Rembrandt resimdeki arkebüzcülerin geleneksel amblemini doğal bir yoldan resmediyor: arkaplandaki sarı elbiseli küçük kız ana sembolleri taşıyor. Kızın kendisi bir tür maskot: kemerindeki ölü tavuğun pençeleri arkebüzcüleri temsil ediyor ve kız milislerin kadehini tutuyor. Ölü tavuk aynı zamanda yenilmiş düşman anlamına da geliyor ve sarı renk genellikle zaferle ilişkilendiriliyor.

Resim sonradan koyu bir vernikle boyandı. Resmin bir gece manzarasını resmettiği yönündeki yanlış izlenim bu koyu vernikten kaynaklandı ve resim bu yanlış izlenim doğrultusunda "Gece Nöbeti" olarak adlandırıldı. Resmin üzerindeki bu vernik 1940'larda kaldırıldı.


Alıntı



Saat: 12:44

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.