Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   LYS - YGS (https://www.forumaski.com/lys-ygs/)
-   -   YGS Ders Programı Nasıl Hazırlanır? (https://www.forumaski.com/lys-ygs/157516-ygs-ders-programi-nasil-hazirlanir.html)

DeRDeST 19.06.2015 18:23

YGS Ders Programı Nasıl Hazırlanır?
 
YGS Ders Programı Nasıl Hazırlanır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

YGS üniversiteye girmek için atılan ilk adımdır ve bu adımı atarken başarıya ulaşmak için gereken en önemli şey planlı çalışmaktır. Planlı-düzenli ders çalışmayla istediğiniz başarıya ulaşabilirsiniz. Gece gündüz durmadan çalışmanın yerine programlı bir şekilde çalışmak daha çok verim kazanmanızı sağlayacaktır. Ancak bu programı sadece kendiniz hazırlayabilirsiniz çünkü sizi sizden daha iyi kimse tanıyamaz (Ne zaman uyuduğunuzu, evdeki yemek saatleri vs. )

Unutmayın, programınızın başarısı sizin sabır ve azminize bağlıdır.

♥ Programınızı haftalık olarak yapın.

♥ Öncelikle kendinizi tanımanız lazım. Uyku, yemek yeme, sosyal aktiviteler (arkadaşlarla takılma gibi), ailenizle vakit geçirme, TV izleme sürelerini belirleyin. Düzeninize göre saatleri belirleyin. Programınız uyanma , kahvaltının bitiş, okul veya dershaneye gidiş-geliş, yolda geçen süre, dinlenme-eğlenme (TV,internet gibi), çalışmaların başlama-bitiş, uykuda geçen süre saatlerini içermelidir.

♥ Ders çalışma süresi olarak 40 dk en ideal süredir. Tabii bu süre size bağlı olarak değişse bile 20 dakikadan az veya 50 dakikadan fazla olmamalıdır. Her çalışma bitiminde 10 dk mola verilmesi performansınızı arttıracaktır.

♥ Konuları her dersin başlığı altında ayırarak listeleyin. Mesela matematikde türev, integral, mantık; fizikte atışlar, kuvvet gibi. Aynı zamanda bitirdiğiniz konuların üzerini fosforlu kalemle çizmek bitirdiğiniz konuları görmenizde yardımcı olarak motivasyonunuzu arttıracaktır. Programınıza çok fazla yetersiz olduğunuz dersleri koyarak başlayın. Çünkü daha fazla zaman ayırmanız gerekeceğinden öncelik olarak bunlara yer vermelisiniz.

♥ Sadece sayısal derslere veya sözel derslere yüklenmeyin. Fazla ezber veya fazla işlem yapmak sıkılmanıza sebep olur. Kendinize çok fazla yüklenmenizin anlamı yok.

♥ Programınızda konu çalışmasından sonra soru çözümü kısmı kesinlikle yer almalı. Ancak böyle çalıştıklarınızı pekiştirebilirsiniz. Farklı kaynaklardan soru çözmek daha faydalı olacaktır.

♥ Okulda işlediğiniz konuları o günkü programına tekrar olarak koymalısınız. Bu sayede o konular için ekstra bir çalışmaya ihtiyacın olmayacak.

♥ Çalışacağınız konuyu o günde bitirmeye özen göstermelisin (soru çözümü ile birlikte). Eğer çalışacağınız konu uzunsa o konuyu tek bir günde bitirmeye çalışmayın. Bölerek 2-3 günde bitirmeniz daha yararlı olacaktır.


Saat: 20:54

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.