Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   LYS - YGS (https://www.forumaski.com/lys-ygs/)
-   -   ALES Puanı Nasıl Hesaplanır? (https://www.forumaski.com/lys-ygs/158935-ales-puani-nasil-hesaplanir.html)

DeRDeST 04.07.2015 19:00

ALES Puanı Nasıl Hesaplanır?
 
ALES Puanı Nasıl Hesaplanır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

ALES'e giren adayların puanları, bölümlerinin gerektirdiği 3 puan türünün (sayısal, eşit ağırlık, sözel ) birinden hesaplanmaktadır.

Sayısal- 1 testini çözen adayların standart puanlarının hesaplanması şu şekilde olmaktadır:

Sayısal Ağırlıklı ALES puanın (ALES-SAY) hesaplanmasında 0,35; Eşit Ağırlıklı ALES puanın (ALES-EA) hesaplanmasında 0,4; Sözel Ağırlıklı ALES puanın (ALES-SÖZ) hesaplanmasında 0,2 katsayısıyla çarpılmaktadır.

Sayısal- 2 testini çözen adayların standart puanlarının hesaplanması şu şekilde olmaktadır:

Sayısal Ağırlıklı ALES puanın (ALES-SAY) hesaplanmasında 0,35; Eşit Ağırlıklı ALES puanın (ALES-EA) hesaplanmasında 0,2 katsayısıyla çarpılmaktadır.

Sayısal- 2 testini alanı sözel olan adaylar çözmemektedirler.

Sözel- 1 testini çözen adayların standart puanlarının hesaplanması şu şekilde olmaktadır:

Sözel Ağırlıklı ALES puanın (ALES-SÖZ) hesaplanmasında 0,4; Eşit Ağırlıklı ALES puanın (ALES-EA) hesaplanmasında 0,4; Sayısal Ağırlıklı ALES puanın (ALES-SAY) hesaplanmasında 0,3 katsayısıyla çarpılmaktadır.

Sözel- 2 testini çözen adayların standart puanlarının hesaplanması şu şekilde olmaktadır:

Sözel Ağırlıklı ALES puanın (ALES-SÖZ) hesaplanmasında 0,4 katsayısıyla çarpılmaktadır.

Bu bilgilerden çıkaracağımız sonuçlardan biri; her bir alanın ( sayısal, eşit ağırlık, sözel ) dört bölümden üçünü çözeceğidir. Yani toplam 120 soru çözmeleri gerekmektedir. Çıkarabileceğimiz bir diğer sonuç ise sayısal öğrencilerinin sayısal-1, sayısal-2 ve sözel-1 testlerini, eşit ağırlık öğrencilerinin sayısal- 1, sayısal- 2 ve sözel- 1 testlerini, sözel öğrencilerinin ise, sayısal- 1, sözel- 1, sözel- 2 testlerini çözeceğidir.

Yalnız burada şu noktaya dikkat etmek gerekir. Sayısal ve eşit ağırlık öğrencilerinin çözecekleri testler aynı olmakla birlikte, hesaplamadaki çarpılacakları katsayılar farklıdır. Örneğin sözel- 1 testi eşit ağırlık puanının hesaplanmasında 0,4'lük katsayıya sahipken sayısal puanının hesaplanmasında 0.3'lük katsayıya sahiptir.

Tüm bunların dışında bazı noktaları da belirtmek gerekir. Akademik personel olarak görev yapmaya başlamada ya da lisansüstü eğitim almada sadece ALES puanı yeterli değildir. ALES puanının yanında lisans eğitim derecesi - yani lisans eğitim başarı ortalaması - YDS, özel alan sınavı da etkili olmaktadır. Tüm bu şartlar sağlandığı takdirde adaylar akademik personel olarak göreve ya da lisansüstü eğitim hakkını elde etmiş öğrenciler olarak eğitime başlamaktadırlar.


Saat: 18:53

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.