Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   LYS - YGS (https://www.forumaski.com/lys-ygs/)
-   -   2015 YGS-LYS’ye Giren Ama Yerleşemeyenlerin Puanı Düşer Mi? (https://www.forumaski.com/lys-ygs/174811-2015-ygs-lys-ye-giren-ama-yerlesemeyenlerin-puani-duser-mi.html)

Papatya 13.01.2016 20:45

2015 YGS-LYS’ye Giren Ama Yerleşemeyenlerin Puanı Düşer Mi?
 
2015 YGS-LYS’ye Giren Ama Yerleşemeyenlerin Puanı Düşer Mi?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


soru çok sık sorulmaktadır. Sorunun cevabını önce verelim sonra kısaca açıklayalım. 2015 YGS-LYS’ye giren ama yerleşemeyenlerin puanı düşmez. Ancak 2015 YGS-LYS’ye giren ve yerleşenlerin puanı düşer.
İlgili kılavuzda, ÖSYS puanları veya özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, Bir sonraki ÖSYS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilirken OBP’ye uygulanacak katsayılar yarıya düşeceği belirtiliyor. Ancak bu düşüş sadece bir yılla sınırlıdır.
Ayrıca şunu da eklemek isterim. Sınavsız geçiş ile ÖSYS’de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların OBP’lerinin çarpılacağı katsayılarda herhangi bir değişiklik yapılmıyor. Yani sınavsız geçiş ile yerleşenler bir sonraki senelerde tekrar sınava girdiklerinde puanları düşürülmemektedir.
(NOT: Bu bilgiler 2015 ÖSYS KILAVUZU’na göre verilmiştir. Daha sonraki kılavuzlarda bu bilgilerde değişiklikleri takip etmek gerekir)


Özkan Emiroğlu


Saat: 05:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.