Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Matematik (https://www.forumaski.com/matematik/)
-   -   Üçgenin Kullanıldığı Spor Dalları Nelerdir? (https://www.forumaski.com/matematik/173832-ucgenin-kullanildigi-spor-dallari-nelerdir.html)

Papatya 31.12.2015 15:10

Üçgenin Kullanıldığı Spor Dalları Nelerdir?
 
Üçgenin Kullanıldığı Spor Dalları Nelerdir?

Geometrik şekillerden birisi olan üçgen en çok kullanılan geometrik şekillerden birisidir ve birçok spor dalında üçgenlerin kullanıldığı bilinmektedir.

Üçgenin kullanıldığı spor dalları nelerdir

konusunu irdeledik ve gerçekten de birçok spor dalında ilgili geometrik şeklin kullanıldığını gözlemledik. Sizlerde üçgenin kullanılmış olduğu spor dallarını merak ediyorsanız gelin hep birlikte bu geometrik şeklin hangi spor dallarında kullanıldığını öğrenelim.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Amerikan bilardosu: bilardo türlerinden birisi olan Amerikan bilardosunu inceleyecek olursanız oyuna başlangıç esnasında yer alan 15 topun üçgen şeklinde dizilmesinin gerekli olduğunu görebilirsiniz. Topları birer birer üçgen şeklinde dizmek aşırı derecede zor olduğundan dolayı topları dizmek adına üçgen şeklinde bir kalıp geliştirilmiştir. Bu kalıp sayesinde Amerikan bilardosunda yer alan toplar basit bir şekilde dizilebilmektedir.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Dart: genel olarak okların hedefe atılması ile oynanan bu oyununda puanlamaların yer aldığı bölge üçgen şeklindedir. Yani dart oyunu içerisinde geometrik şekillerden birisi olan üçgenin yer aldığını söylemek mümkündür.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Bowling: bu oyunda bowling topu adı verilen topla labut adındaki kuleler devrilmeye uğraşılmaktadır. Bowling oyununda yer alan labutların dizilimini gözlemleyecek olursanız labutların üçgen şeklinde dizildiğini görebilirsiniz.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Yelkenli tekne yarışları: yelkenli tekne yarışlarında yer alan teknelerin sahip oldukları yelkenlerin üçgen şeklinde olduğu bilinmektedir. Teknelerde yer alan yelkenlerin üçgen şeklinde yapılmasındaki en büyük neden şüphesiz hava akımını daha iyi karşılıyor olmalarıdır.

Üçgenin kullanıldığı spor dalları genel olarak bu şekildedir. Elbette üçgenin yer aldığı spor dalları daha da artırılabilir ancak bu geometrik şeklin bariz bir şekilde gözlemlenmiş oldu spor dallarını sizlere aktarmaya çalıştık. Sizlerin gözlemlediğiniz ve üçgenin bariz bir şekilde göze çarptığı daha farklı spor dalları varsa bunları bizlerle paylaşabilirsiniz.


Saat: 18:55

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.