Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Meslek Tanıtımları (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/)
-   -   Arap Dili Ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar? (https://www.forumaski.com/meslek-tanitimlari/164224-arap-dili-ve-edebiyati-mezunlari-ne-yapar.html)

Toprak 21.08.2015 18:59

Arap Dili Ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar?
 
Arap Dili Ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar?

Başlarda Fars Dili ve Edebiyatı ile birlikte okutulan Arap Dili ve Edebiyatı bölümü 1963 yılında ayrılmıştır. Arapça hem İslami boyutta hem de ticari ilişkilerimizin güçlü olduğu Arap devletleriyle anlaşmalarımız bakımından günümüzde son derece önemli bir yere sahiptir. Yıllardan beri süregelen etkileşimler iki milletin birbiriyle olan ikili ilişkilerini zorunlu kılmıştır. Bu bölümden mezun olan kişiler özel sektörde kendilerine artan iş alımları ile birlikte yer bulabilmektedir.

Orta Doğu ülkeleri ve Türkiye arasında gelişen ikili ilişkiler buna fırsat tanımaktadır. Bunun yanında bu bölümde Arap Dili ve Edebiyatı'na hakim olunacağı için ileri sınıflarda artan çeviri derslerinin katkısıyla, gelişmiş kütüphanelerde çalışma fırsatı bulabilirler. Okulda kalmak isteyen kişiler içinse

Arap Dili ve Edebiyatı, akademisyenlik açısından uygun bir bölümdür. Bununla beraber alınan dört yıllık lisans eğitimi, alınacak formasyon dersleriyle birlikte kişiyi eğitim vermeye uygun hale getireceği için orta okullarda ve İmam Hatip Liseleri’nde öğretmenlik de uygun bir alternatiftir. Bu bölümde alınan dil eğitimi sayesinde kişiler lisanstan “Filolog” olarak mezun olurlar. İleri derecede çeviri yeteneğine sahip olacak olan kişiler kütüphanelerde, müzelerde ve ikili ilişkilerin önem taşıdığı bir çok kurumda çevirmen/tercüman olarak iş fırsatları bulabilmektelerdir.

Eğer devlette çalışmak düşünülüyorsa, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda veya Dışişleri Bakanlığı’nda çevirmen olarak çalışabilmeleri de mümkündür. Bölümün edebiyat kısmıyla ilgili olarak eski eserlerin okutulması, yorumlanması, ve günümüze kazandırılması açısından köklü Arap tarihinin incelenmesi için de bu bölüm mezunları arşivlerde iş bulabilmektedir. Eğer bu meslekler kişinin ilgisini çekmiyorsa, ülkemiz yoğun bir Arap turist sayısına sahiptir. Hizmet, turizm gibi sektörlerde Arapça bilgisi ile kolaylıkla iş bulunabilir. Bunun yanısıra kişi kendi arzusuna göre eğitimine katacağı başka bir bölüm, veya yüksek lisans ile Arapçasını, ekonomi ağırlıklı bir bölümle birleştirip kendisine daha yüksek mevkiilerden yer bulma şansına sahip olabilir.


Saat: 17:50

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.