Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Mitoloji (https://www.forumaski.com/mitoloji/)
-   -   Bir Mitoloji Gerçek Oldu (https://www.forumaski.com/mitoloji/58475-bir-mitoloji-gercek-oldu.html)

Jaqen 29.09.2013 13:37

Bir Mitoloji Gerçek Oldu
 
Bir Mitoloji Gerçek Oldu


Mitolojide Roma’nın kurucuları sayılan Romüs ve Romülüs kardeşlerin dişi kurt tarafından emzirildiği mağara ortaya çıkarıldı.




İtalya Kültür Bakanı Francesca RutellimağaranınRoma’nın göbeğindeki Palatino tepesinde bulunduğunu açıkladı.
“Roma ve İtalyaarkeolojik ve artistik keşifleriyle bütün dünyayı şaşırtmaya devam ediyor” diyen bakan“mitolojik bir bölgenin hakikate dönüşmesinin inanılmaz bir şey olduğunu” söyledi.





Metrelerce toprak altında kalan “Lupercale” adlı mağaranınsonda yardımıyla tespit edildiğimozaik ve hayvan kabuklarıyla kaplı mağaranın çapının 65yüksekliğinin ise 7 metre olduğu belirtildi.





Efsaneye göreRomülüs ve RomüsAlba Kralı Numitor’un torunlarıydı. Numitor’un kardeşi Amulius zorbalıkla onu tahtından indirdi. Kral Numitor’un kızı da Vesta ******leri Tapınağında rahibe olmaya zorlandıfakat savaş ilahı MarsNumitor’un kızına aşık oldu. Bu aşktan ikiz erkek kardeşlerRomülüs ve Romüs doğdu. Bunu öğrenen Amuliusikizlerin boğularak öldürülmesini emretti. İkiz kardeşler bir sepetin içinde Tiber Nehri’ne bırakıldı. Neden sonra sepet sahile vurdu. İkizleri bulan bir dişi kurt kardeşleri emzirdi. Sonradan ikizleri bulan kralın çobanıonları kendi oğulları gibi büyüttü.





Romülüs ve Romüsbüyüdükten sonra krala karşı ayaklandı ve onu öldürerek tahtı dedelerine verdi. İkizlerİ.Ö. 753’te Palatino tepesinde şehir kurmaya başladı. Romülüskendini küçümseyen kardeşi Romüs’ü bir tartışma esnasında öldürdü. Şehre daha sonra Roma adı verildi.


Saat: 21:24

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.