Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Tatile Giderken Otomobilinizde Bulundurmanız Gereken Şeyler (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/114513-tatile-giderken-otomobilinizde-bulundurmaniz-gereken-seyler.html)

SrKn 12.06.2014 10:44

Tatile Giderken Otomobilinizde Bulundurmanız Gereken Şeyler
 
Tatile Giderken Otomobilinizde Bulundurmanız Gereken Şeyler
Uzun bir yolculukta daha gelmedik mi, sıkıldım sorularına karşı otomobilinizi eğlence yeri haline dönüştürün... İşte aracınızda bulunması gereken şeyler!


Yaz neredeyse bitmek üzere ancak son bir seyahat için hala zamanımız var. Okul başlamadan önce etrafı görmek için yapacağınız bir yolculuk için çocuklarınızın eşyalarını hazırlarken, kız arkadaşınızı romantik bir kaçış turuna çıkarırken ya da arkadaşlarınızla, Allah bilir nereye, bir yolculuk için kendinizi yola vururken yanınızda benzin ve yiyecek dışında bir şeyler daha getirmeniz gerektiğini aklınızda bulundurmalısınız. Uzun yolculuklar her zaman eğlenceli ve kaygısızca başlar ancak saatler ilerledikçe sıkıntı baş gösterebilir.

Yolculuğunuzu kolaylaştıracak bir kaç elektronik araçla başlayalım sonrasında yanınızda olmadan yola çıkmak istemeyeceğiniz gereçlerle devam edelim.

Elektronik aletler

Portatif DVD oynatıcı

Bu yolculuk sırasında sürücünün kullanması tavsiye edilebilecek bir eşya gibi görünmeyebilir ancak yine de yola çıktığınızda yanınıza aldığınız en kullanışlı alet haline gelebilir. Eğer çocuklarla seyahat ediyorsanız, huzurlu bir yolculuk yapabilmek için onların bir şeyler izlemesini sağlamaktan daha etkili bir yöntem yoktur. Tek başınıza yolculuk yapacak dahi olsanız portatif DVD oynatıcı hala iyi bir aksesuar olabilir. Bu size mola verdiğinizde yapacak bir şeyler sağlar. Hatta gecenizi bir otelde geçirmeniz gerekirse bunu bir bonus olarak bile görebilirsiniz.

Kalite ve büyüklüğüne göre portatif bir oynatıcıyı 600–1200 $ arası fiyatlarla herhangi bir yerden satın alabilirsiniz.

Araba eğlence sistemleri

Eğer bir DVD sistemi ile yetinmek istemezseniz arabanızın arka koltuğunu eğlendirmeye adanmış büyük bir sistemle de donatabilirsiniz. Çocuklarınızın DVD izlemesine ve media player üzerinden video oyunları oynamasını sağlayacak bir sistem var. Paket çocuklar arasında tartışmaları önleyecek olan iki ayrı üniteyi içeriyor. Biraz pahalı görünebilir ancak bu sistem size "Daha gelmedik mi?" sorusu ile karşılaşmayacağınızı neredeyse garanti ediyor.

Sesli kitaplar

Eğer tek başınıza yolculuk yapıyorsanız seslendirilmiş bir kitap CD'si uzun saatleri geçirmek için güzel bir yoldur. Artı, bu uzun zamanı yeni bir şeyler öğrenmek için harcamış olacaksınız.

Portatif GPS

Haritalar artık çağın gerisinde kaldı. Ancak ya beklenmeyen bir sürprizle karşılaşırsanız? Cevap: güncelleştirilmiş bir GPS ile bağlantıda olmaktır. GPS çeşitleri hakkında çok geniş bir yelpaze vardır ancak portatif sistem bunun için ideal olanıdır. Kaybolmamak için GPG navigasyon sistemini kullanın.

MP3 çalar

Eğer MP3 kullanıyorsanız yolda onlarca CD arasından seçip yapmak zorunda kalmak yerine yanınıza almayı tercih etmez misiniz? CD’ler sınırlı sayıda şarkı içerir ki bu sizin seçeneklerinizi de limitler. Düzenli tutmak için uğraşmak gerekir ve bu da araba sürerken tehlikeli olabilir. Eğer hala MP3 formatına geçmediyseniz bunu yapmak için bir neden sahibi daha oldunuz demektir. MP3 setleriyle birlikte şimdi kendi çalarınızı da kullanabilirsiniz. Hemen hemen tüm setler basit birer aksesuardır.

Ateşleme kabloları

Hepimiz aracımızda temas kabloları bulundururuz, en azından bulundurmalıyız. Ancak zaten boş bir akünüz varsa bir başkasının yardımına ihtiyacınız olacak.
AC adaptörü
Enerji gerektiren birçok üründen bahsettik o sebeple bu adaptörden de bahsetmeye değer. AC adaptörü aracınızdan enerji alarak elektronik araçları çalıştırabilmenizi sağlar, öteki deyişle illerden kurtulmanız demektir. Bunları araba parçaları satan herhangi bir yerde bulunabilir.

Bardak tutacağı

Arabaların birçoğunda standart olarak bulunurlar ancak bazı arabalar ya iyi bit tutucuya ya da tutucunun kendisine sahip değildir. Her iki durumda da soda ya da kahveniz için kucağınızdan başka bir yere sahip olmak kritik önemdedir.

Seyahat kupası

Bardak tutucunuz olduğuna göre şimdi bir de bardağa ihtiyacınız olacak. Eğer soğuk bir içecek içiyorsanız herhangi bir soğuk kap bunu yapacaktır. Ancak sıcak bir kahve içiyorsanız seyahatiniz boyunca neden termos şeklinde yapılmış bir kap kullanmayasınız ki? Seyahat kupaları bir seferde küçük miktarda sıvı salacak biçimde dizayn edilmiştir ki bu sizin anmanızı önleyecektir. Bu garip görünebilir ancak küçük bir miktardaki yanık bile ciddi bir kazaya sebebiyet verebilir.
Güneş gözlükleri

Bu arabaya ait bir araç olarak görünmeyebilir. Ancak güneş gözlükleri araba seyahatleri için önemlidir. Sadece açık yolda havalı görünmek için değil, güneşin parladığı yollarda etrafı görebilmek için önemlidir. Otoban yolculuğu uzun süre boyunca tek bir yöne doğru bakmaktan ibarettir. Eğer güneş ışığının geldiği yönde ilerliyorsanız gözlerinizi koruyacak gölgelere ihtiyacınız olacaktır.
Motorunuzu Çalıştırın

Muhtemelen burada bahsedilen tüm aletlere ihtiyacınız olmayacak. Herkesin ihtiyaçları farklıdır. Ancak ilgi alanlarınız ya da hobileriniz ne olursa olsun bu listede yolculuğunuzu çok daha iyi yapacak olan birkaç alet vardır.

Patrick Rowlings


Saat: 15:46

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.