Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Pasta Cila Neden Yapılır? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/155316-pasta-cila-neden-yapilir.html)

DeRDeST 30.05.2015 19:59

Pasta Cila Neden Yapılır?
 
Pasta Cila Neden Yapılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Araçlarımız günün hemen hemen her anında bizimle birliktedirler ve oradan oraya giderken aldığı darbeler sonucu, güneşte fazla beklemesi veya doğa olaylarına maruz kalması örneğin; yağmur, rüzgar, toz, kuş pisliği sonucu dış görünüşünde bazı bozukluklar meydana gelebilir.

Elbette hayatın doğal akışında olan bu olayları engelleyemeyiz. Fakat aracımızı bu olaylara maruz kalmadan önce koruyabilir ya da maruz kaldıktan sonra da eskisi gibi görünmesini sağlayabiliriz. Bunu da aracımıza yapacağımız veya tercihen yaptıracağımız pasta cila işlemiyle yapabiliriz. Pasta cila işlemini kendimiz yapabildiğimiz gibi eğer çok vaktimiz yoksa daha yetkili yerlerde de yaptırabiliriz. Oldukça kolay olan bu işlem aracımızı dış etkenlerden koruyacağı gibi dış görünüşünde oluşmuş olan bozuklukların giderilmesine yardımcı olur.

Pasta Cila İşlemi İçin Yapılacaklar

1. Adım: Aracı yıkamak

Pasta cila yapmadan önce aracımızı yıkamalıyız. Fakat dikkat edilmesi gereken husus; otomatik yıkama yapılmamasıdır. Çünkü fırçalarda bir önceki araçtan çamur veya toz kalmış olabilir. Yıkama esnasında bunlar aracımızda kalabilir ve pasta cila işleminin düzgün ve pürüzsüz yapılmasını engeller. Temiz suyla ve fırça yardımıyla aracımızı kendimiz yıkarsak daha sağlıklı olur. Suyun kireçsiz olması da önemli bir diğer husustur. Yıkadıktan sonra temiz bir kumaş parçasıyla aracınızı iyice silerek kurutun.

2. Adım: Pasta yapmak

Pasta yaparken aracınızın kapalı ve tozsuz bir ortamda bulunmasına dikkat edin. Çünkü bu işlem sırasında aracınıza tozlar yapışabilir ve bu da düzgün bir pasta işleminim olmasını engeller. Pasta yapmak için devirli bir makinenizin olması gerekir. Pasta işlemi aracınızda oluşmuş olan lekelerin veya çiziklerin giderilmesi için önemlidir. Pasta işlemi yapmak için devirli makineyi elinize alın ve tabanına biraz pasta dökün. Sonrasında makineyi düşük devirde çalıştırarak aynı yerlerde çok oyalanmamak koşulu ile aracınıza pastayı sürün.

3. Adım: Hare giderici sürmek

Pasta işlemi sırasında oluşan dalgalanmaları veya pürüzleri hare giderici ile giderebiliriz. Bu işlemi yaparken makinenin tabanına sünger yapıştırın ve düşük devirde tabanına döktüğünüz hare giderici ile aracınızı silin.

4. Adım: Cila yapmak

Cila işlemi pasta ve hare gidericiden sonra olan pürüzleri düzeltmek ve aracı parlatmak için yapılır. Elinize aldığınız pamuğa az miktarda cila dökün ve cilayı aracınıza bu pamukla iyice yedirin.

5. Adım: Koruma cilası yapmak

Koruma cilası aracınıza dışarıdan gelecek etkilere karşı aracınız korumak için yapılır. Koruma cilası çok farklı yöntemlerle uygulanır. Koruma cilanızı yaptıktan sonra pasta cila işlemini tamamlamış bulunuyorsunuz.


Saat: 20:58

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.