Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Kamyonda Nasıl Yakıt Tasarrufu Yapılır? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/156041-kamyonda-nasil-yakit-tasarrufu-yapilir.html)

DeRDeST 03.06.2015 17:56

Kamyonda Nasıl Yakıt Tasarrufu Yapılır?
 
Kamyonda Nasıl Yakıt Tasarrufu Yapılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dizel kamyonların birçok avantajı vardır. Dizel kamyonlar ikinci el değerlerini benzinli kamyonlara göre daha iyi korumakla kalmaz, ayrıca daha güçlüdür ve benzinli motorla kıyaslandığında çok daha az yakıt tüketirler. Bir dizel kamyon şoförü olarak siz de motorunuzun daha verimli çalışmasını sağlayarak daha düşük yakıt tüketimi ile pompa başında tasarruf yapabilirsiniz.

Talimatlar
  • Dizel kamyonunuzun düzenli bakımlarını yaptırın. Bu basit olarak lastiklerinizin havasının doğru şişiklikte olduğundan emin olmak ve motor ve şanzıman yağınızın kontrolüdür. Yağınızı değiştirmenin zamanı geldiğinde yüksek kaliteli sentetik yağa geçin çünkü bu motor içindeki sürtünmeyi azaltarak motorunuzun daha verimli çalışmasını sağlar. Şanzımanınızın ve diferansiyelinizin de yağını daha kaliteli bir sentetik yağ ile değiştirmeyi unutmayın.
  • Kamyonunuza bir dizel performans modülü takın. Bir performans modülü ya da yazılımı dizel motorunuzu tekrardan programlar ve onun daha verimli olarak yol almasını sağlar. Bu verimlilik sadece güce yansımakla kalmaz aynı zamanda daha düşük yakıt tüketimi sağlar. Truck World tarafından yapılmış bir teste göre bir dizel kamyonuna dizel performans çipi takıldıktan sonra yakıt tüketiminde %16 iyileşme sağlandı.
  • Dizel kamyonunuzu performans tipi bir egzoz sistemi takın. Genellikle kamyonunuza üretici firma tarafından takılan egzoz sistemi sadece basit fonksiyonu yerine getirmesi amacı ile takılmıştır ve herhangi bir performans ve yakıt ekonomisi düşünülmemiştir. Bir performans egzozunun çapı genellikle daha geniştir bu da kamyonunuzun gazı dışarı atmak için daha az yorulacağı anlamına gelir. Kamyonunuz daha az yoruldukça bu size yakıt ekonomisi hatta güç olarak geri döner.
  • Hava filtrenizi daha kaliteli ve yüksek performanslı bir filtre ile değiştirin. Bu yeni filtre hem hava akışını hem de motorunuza giden havanın kalitesini artıracaktır. Sonuç olarak motorunuz daha yumuşak çalışacaktır. Tekrardan söyleyelim daha yumuşak çalışan bir dizel motor daha ekonomiktir.
  • Dizel motorlu kamyonunuzu daha yumuşak kullanın. Kamyonunuza yeni parçalar takmak yakıt ekonomisi sağlar fakat onlarda bir yere kadar. Sürücü olarak kamyonunuzun ne kadar verimli çalışması sizin elinizde. Basitçe konulmuş hız limitine uyun ve agresifçe sürmeyin. Son saniyede frenlere asılmayın. Ayrıca çok seri hızlanmalardan uzak durun.


Saat: 11:35

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.