Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Motorlu Kızaklar Nasıl Çalışır? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/156044-motorlu-kizaklar-nasil-calisir.html)

DeRDeST 03.06.2015 17:59

Motorlu Kızaklar Nasıl Çalışır?
 
Motorlu Kızaklar Nasıl Çalışır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bir adı da kar arabası olan motorlu kızaklar, motosiklet ve askeri tankların çalışma sistemlerinin bir kombinasyonu şeklinde işlev görür ve karlı arazileri aşmanızda nispeten kolaylık sağlar. Hatta, motorlu kızaklar, kar üzerinde paletler yardımıyla ilerlemesi ile tank teknolojisini temel alır. Motorlu kızakların başlangıç düzeyinde basit makinelerden, dağlarda kullanım için üretilen dayanıklı taşıtlara kadar birçok çeşidi bulunmaktadır, ancak hepsi aynı düzenek ile çalışır.

1. Yönlendirme ve Yönetme
Motorlu kızakların ön kısmının altında, iki kayak benzeri eklentiye bağlı gidonlar bulunur. Bu kayakların dönmesi için gidonları çevirebilirsiniz. Bu kayaklarda, girintili çıkıntılı arazilerdeki yolculuklar esnasında sarsıntıları azaltmak için amortisörler bulunur. Motorlu kızakta gidonlar üzerinde bulunan kolları sıkarak fren yapabilirsiniz, daha net olmak gerekirse sol gidondaki kolu. Öteki gidonda bulunan kol gaz pedalıdır ve hızınızı arttırır. Bazı alt model motorlu kızaklarda geri gitme özelliği bulunmadığını aklınızda bulundurun. Motorlu kızaklarda aynı zamanda makineyi aniden durdurmanız gereken durumlar için bir acil anahtarı bulunur – bu bir tür imdat frenidir. Bu fren genellikle gidonlarda, gaz pedalı yakınlarında bulunur.

2. Motor ve Çekiş Gücü
Motorlu kızaklarda, gücü motordan makinenin altındaki palete ileten bir debriyaj sistemi bulunur. Gaz pedalı kolunu sıktığınızda, motora daha fazla yakıt gönderirsiniz, bu da sisteme güç aktarımı yapar. Debriyaj sistemi, gücü kasnaklar yardımıyla birincil debriyajdan çalıştırma kayışına ve oradan paleti harekete geçiren ikincil debriyaja taşır. Palet üzerindeki tırtılların uzunluğu modeller arasında farklılık gösterir. Derin karlarda ve dağlarda kullanım için üretilmiş motorlu kızakların paletleri üzerindeki tırtıllar daha iyi çekiş sağlamaları adına daha çıkıktır.


Saat: 00:25

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.