Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Arabada Egzersiz Nasıl Yapılır? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/156225-arabada-egzersiz-nasil-yapilir.html)

DeRDeST 04.06.2015 19:40

Arabada Egzersiz Nasıl Yapılır?
 
Arabada Egzersiz Nasıl Yapılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Uzun bir yolculuk yapıyorsunuz ve trafikte takılı kaldınız ya da çocuklarınızın okuldan çıkmasını bekliyorsunuz. İki durumda da aracın içinde geçen zaman boşa harcanmamalıdır. Tabii ki dikkatiniz yolda olmalıdır fakat ışıklarda durmuşken ya da park etmiş durumdayken aracınızdan çıkmadan yapabileceğiniz birkaç antrenman hareketi mevcuttur.

Duruş ve Merkez Egzersizleri

Trafikte takılı kalmak herkesi sıkar ve gevşemesine sebep olur fakat siz bu basit egzersizler ile uzun yolculuktan kaynaklanan duruş bozukluğunuza çare bulabilirsiniz. Bir ip sizi tavana doğru çekiyormuşçasına dik oturun. Omuzlarınızı arkaya doğru verin ve çenenizi geriye doğru itin böylece kulaklarınız omuzlarınız ile aynı çizgide olur. Hareketi daha da zorlaştırmak için karın kaslarınızı sıkın ve bu şekilde 15-30 sn bekleyin. 10 tekrar çalışın.

İzometrik Egzersizler

Bir izometrik egzersizde kaslarınız çalışır fakat eklemleriniz hareket etmez. İzometrik egzersizler kan akışınızı hızlandırır bu yüzden kalp problem olanlar bu yöntemi doktoruna danışmalıdır. Fakat sağlıklı bireyler için hafif izometrik egzersizlerin kas gücü ve kardiyovasküler açıdan faydaları vardır. Elleriniz ile direksiyonu yanlardan sıkın ve göğüs kaslarınızı çalıştırmak için ittirin. Sırt kaslarınızı,omuzlarınızı ve kollarınızı çalıştırmak için ise çekin. Arka kol kaslarınızı çalıştırmak için ellerinizi direksiyona koyun ve ittirin. Her pozisyonu normal şekilde nefes alarak 10-12 saniye boyunca uygulayın.

Elastik Rezistans Lastikleri

Araç içinde oturmak fazla hareket alanı sağlamasa bile bir rezistans lastiği kullanarak birkaç üst bölge antrenmanını aradan çıkartabilirsiniz. En iyi antrenmanı tamamiyle park ettiğiniz zaman yapabilirsiniz. Koltuğunuzu geriye doğru indirin ardından lastiği koltuk başlığına yerleştirin ve göğsünüzü çalıştırmak için ileri doğru ittirin. Ayrıca lastiği ayağınıza dolayıp kalçanızı ve arka bacağınızı yada topuklarınızı kaldırarak kalflarınızı çalıştırabilirsiniz. Ayağınızı sabit tutarak avuçlar karşıda olacak şekilde ellerinizi bükerek ön kol kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Her egzersiz için 8-12 tekrar arası çalışın.

Mini Bisiklet

Eğer çocuklarınızın okuldan çıkması için ya da birinin size katılması için çok bekliyorsanız minik bisiklet alıp aracınızın içinde kullanabilirsiniz. Bu minik aletlerde sadece pedal vardır ve eğer koltuğunuzu geriye alırsanız bu alet aracınızın paspaslarının olduğu yere sığacaktır. Mini bisikleti beklediğiniz kişi gelene kadar sürmek biraz stress atmanın ve kardio yapmanın güzel bir yoludur.

Aura 04.06.2015 22:04

Cevap: Arabada Egzersiz Nasıl Yapılır?
 
Bunlara ne gerek var beklerken son ses müzik oyna gitsin ..hem eglence hem spor :p


Saat: 20:04

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.