Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Dizel Araç Nasıl Kullanılır? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/156738-dizel-arac-nasil-kullanilir.html)

DeRDeST 07.06.2015 13:01

Dizel Araç Nasıl Kullanılır?
 
Dizel Araç Nasıl Kullanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Benzinli araçlara göre yakıt masrafının azlığı nedeniyle birçoğumuzun tercidir dizel araçlar. Satış fiyatları yüksek olsa da yakıt masrafının azlığı dizel araçların çekiciliğinin başlıca nedenidir. Peki dizel araç nasıl kullanılır?
  1. Motoru çalıştırmadan önce kontağı yarım çevirmelisiniz. Gösterge panelindeki uyarı ışıklarının sönmesi ardından aracınızı çalıştırabilirsiniz. Dizel motorlar geç ısındığı için bu oldukça önemlidir.
  2. Dizel akaryakıtlarda benzine göre daha çok partikül bulunur. Bu nedenle kalitesiz yakıt kullanmaktan kaçınmalısınız. Aksi durumlar motora ciddi hasarlar verebilir.
  3. Kullanılan 2-3 depo akaryakıt ardından enjektör açıcı, turbo temizleyici yan ürünler kullanılmalı. Bunlar yakıt masrafınızı nispeten artırsa da arabanızın aksamlarının ömrünü uzatır.
  4. Dizel motorlu araçlarda en çok yapılan hatalardan biride aracı vurdurarak çalıştırmaktır. Vurdurma esnasında aracın dizel pompasına binecek aşırı yük sonrasında ciddi hasarlarla ve masraf karşılaşmanız muhtemeldir.
  5. Düzenli periyodik bakıma dikkat etmelisiniz. Dizel akaryakıtın bıraktığı partiküller periyodik olarak temizlenmelidir. Mazot filtresindeki temizlenmeyen partiküller araç performansını düşürür.
  6. Kullanılan araç turbo dizel ise gaz verilerek çalıştırılmamalı. Bu tip araçlar rölantide en az 30 saniye ısıtılmalı.
  7. Turbo dizel araçlar stop edilmeden öncede en az 30 saniye rölantide çalıştırılmalıdır. Stop edilen araçlarda yağlama durmasına rağmen turbo bir süre daha çalışır. Yağsız çalışma turboda ciddi sıkıntılara yol açması mümkündür.
  8. Motor soğukken yüksek devirde kullanımdan kaçınılmalı. Soğuk bir motorda 2500 devri geçmemeye dikkat etmelisiniz.
  9. Aracınızı devirli kullanın. Dizel araçlar genellikle 1750 ila 3750 devirleri arasında maksimum tork sağlar. Bu aralığa dikkat ederek kullanmanız motor ömrünüzü uzatacaktır.
  10. Kalkışlara dikkat edin. 1000 devir altı kalkışlar aracın mazot pompasına aşırı yük binmesine neden olur.
  11. Aracı kullandığınız sırada ani hızlandırmalardan kaçının. Bu turbonun aşırı basınç altında kalmasına neden olur.
  12. Turbo dizel bir araç alacaksanız, aracınızın İntercoolerlı bir araç olmasına dikkat edin. İntercooler turbo ömrünü ciddi oranda uzatır.


Saat: 19:23

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.