Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Trafikten Men Edilme Nedenleri (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/156976-trafikten-men-edilme-nedenleri.html)

DeRDeST 08.06.2015 11:42

Trafikten Men Edilme Nedenleri
 
Trafikten Men Edilme Nedenleri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Trafik kuralları çerçevesinde gerekli olan belge ve bilgilerin eksik olması halinde aracınız trafikten men edilebilir. Aracınızın trafikten men edilmesini engellemek için alabileceğiniz önlemleri merak ediyorsanız trafikten men edilme yazımızı mutlaka okuyun.

♥ Tescil mecburiyeti olan ve tescili ilk kez yapılacak olan araçların, tescil işlemleri 3 ay içinde yapılmaz ise bu araçlar trafiktenmen edilir.

♥ Hurdaya çıkarılan araçlar için bir ay içerisinde tescil kuruluna bildirilmelidir. Aksi halde bu araçlar trafikten men edilir.

♥ İkinci el araç satın aldıktan sonra, araç daha önceden tescil edilmiş dahi olsa, aracın yeni sahibi adına bir kez daha tescil edilmelidir. Bu işlem 1 ay içinde yapılmalıdır.

♥ Araçların tescil işlemlerinin yapılması men edilme durumunu ortadan kaldırmaz. Bu işlemin ardından trafik belgesi ve tescil plakalarını almayan ve bu şekilde trafiğe çıkan kişiler de men cezası alacaklardır.

♥ Plaka renklerini resmi plakların rengine boyayan araç sahipleri de men cezası almaktadır.

♥ Servis freni, ışık donanımları (far, fren ve dönüş ışıkları vb.) eksik, arızalı ve çalışmaz durumda olan araçlar, kazaya sebebiyet verme riski taşıdıklarından men cezası alacaklardır.

♥ Taksimetresi bulunmayan taksiler de trafikte men cezası alan araçlar arasındadır. Ayrıca otobüs, kamyon ve çekicilerde tagograf bulundurmamak da men cezası almanıza sebep olacaktır.

♥ Araç muayenesini yaptırmayan araç sahiplerinin araçları men cezası alırken, trafikte herhangi bir güvenlik ihlaline yol açacak şekilde arızalara sahip araçlar da men cezasına tabi tutulur.

♥ İzinsiz tehlikeli madde, ağır ve büyük eşya taşımak ve araçların amaçların dışında kullanımı da men cezasına neden olur.

♥ Araçlarınızın men cezası almamak için zorunlu olarak belirlenmiş mali yükümlülük sigortasını da yaptırmanız gereklidir.

♥ Aracınızın çalışma alanını, şeklini, kapasitesini ve temel niteliklerini belirleyen etkenlerin (plaka, renk, sembol, yazılı belge, ışık vb.) araçlarda bulundurulmaması durumunda aracınız trafikten men edilecektir.

♥ Aracınızın trafikten men edilmemesi için yukarıdaki maddeleri uygulamalısınız. Aksi halde aracınız trafikten men edilme cezası ile karşı karşıya gelecektir.

Perii 08.06.2015 12:11

Cevap: Trafikten Men Edilme Nedenleri
 
Ne çok men edilen sebep var :) Tabi trafik polisi kontrol ettiğini sanmıyorum

DeRDeST 08.06.2015 12:16

Cevap: Trafikten Men Edilme Nedenleri
 
Alıntı:

Perii Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948120)
Ne çok men edilen sebep var :) Tabi trafik polisi kontrol ettiğini sanmıyorum

Zaten kurallara uyulsa ceza bile yazılmazdı ki..


Saat: 01:45

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.