Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Direksiyon Sınavı Nasıl Kazanılır? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/159249-direksiyon-sinavi-nasil-kazanilir.html)

DeRDeST 07.07.2015 08:25

Direksiyon Sınavı Nasıl Kazanılır?
 
Direksiyon Sınavı Nasıl Kazanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Direksiyon sınavını geçmenin sırrı diğer bütün sınavlarda olduğu gibi kişilerin özgüveninde gizlidir. İnsanların birçoğu kaygı ve endişe nedeniyle sınavlarda başarısızlık göstermektedir. Bunun önüne geçebilmenin yolu kişilerin tamamen kendilerinde bitmektedir.
Direksiyon sınavı kişilerde sadece bilgiyi ve kuralları uygulamayı ölçmekle kalmaz. Aynı zamanda kişilerin direksiyon başındaki tutumlarını da ölçen bir sınavdır.

Direksiyon sınavına girecek kişilerin öncelikle zihinlerini boşaltmaları gerekmektedir. Günlük hayattaki birtakım sorunlar sınava gelirken kişinin zihnini meşgul etmemelidir. Aksi halde kişilerin sınav kaygıları daha da artacaktır.

Direksiyon sınavına girecek kişilerde oluşan kaygı beraberinde stresi de getirecektir. Stresli kişilerde tipik olarak gözlerin kararması, karın ağrısı ve aşırı terleme görülmektedir. Eğer kişiler stres altındayken direksiyon sınavına girerlerse sınavları yüksek ihtimalle başarısızlıkla sonuçlanacaktır.

Direksiyon sınavında kişilerin heyecanlanmaması çok önemlidir. Çünkü heyecan da beraberinde stresi getirecektir. Kişiler koltuğa oturdukları andan itibaren bütün heyecanlarını ve streslerini bir kenara bırakmalıdırlar.

Direksiyon sınavına girecek kişilerde bu tutumlardan başka tabii ki kişisel bilgiler de önemli yer tutar. Örneğin kişiler araca bindikten sonra ilk olarak emniyet kemerini takmalıdırlar. Emniyet kemeri konusunda direksiyon dersi eğiticilerinin hassasiyeti tartışılmazdır. Emniyet kemeri takma sadece direksiyon sınavını geçmek için değil tüm yaşantı boyunca aracı kullanırken yerine getirilmesi gereken çok ciddi ve önemli bir sorumluluktur.

Kişiler emniyet kemerlerini taktıktan sonra ikinci olarak aracın aynalarını kendilerine göre düzenlemekle yükümlüdürler. Aynalar, araç seyir halindeyken aracı kullanan kişi için en büyük yardımcılığı üstlenirler.

Aynalardan sonra ise oturulan koltuğu kişinin kendine göre düzeltmesi de bir diğer önemli unsurdur. Kişinin bu kontrolü yapmadığı takdirde aracı hareket ettirdikten sonra birtakım problemlerle karşılaşması olası bir durumdur.

Direksiyon sınavında başarılı olmanın çok ciddi bir koşulu ise aracı park etme girişimidir. Park etme kurallara uygun yapılamıyorsa direksiyon sınavında ciddi bir puan kaybı söz konusudur. Park etmede yine kişilerin en büyük yardımcıları aynalar olacaktır.

Direksiyon sınavını başarıyla tamamlayabilmenin en önemli koşulu aracı seyir halindeyken tüm trafik kurallarına uygun olarak kullanmaktır. Sınavda bu kurallardan araç geçişlerinde doğru biçimde yol verme, zamanında ve doğru şekilde sinyal verme, yaya geçişlerinde yayalara yol verme gibi kurallar önemli yer tutmaktadır.

Son olarak ise kişiler aracı yönettiklerini, onlar olmadan aracın hiçbir şekilde çalışmayacağını, aracın onların direktifleri doğrultusunda hareket edeceğini unutmamalıdırlar.

ikRa 07.07.2015 08:27

Cevap: Direksiyon Sınavı Nasıl Kazanılır?
 
önceden alması kolaymış ama:cici:


Saat: 21:11

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.