Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Sinyal Lambası Nasıl Değiştirilir? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/159257-sinyal-lambasi-nasil-degistirilir.html)

DeRDeST 07.07.2015 09:28

Sinyal Lambası Nasıl Değiştirilir?
 
Sinyal Lambası Nasıl Değiştirilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Araçlarda bulunan uyarıcı işaretlerden birisi de sinyal lambalarıdır. Sinyal lambaları aracın yapacağı dönüşlerde, şerit değiştirmelerde ve duraklamalarda hem trafikteki diğer araçları, hem de yayaları uyarır. Ayrıca tehlike durumunda tüm sinyal lambaları birlikte yakılarak diğer araçların sürücülerinin de önlem almaları sağlanır. Sinyal lambalarının bozulması ya da patlaması durumunda tehlikeli durumların ortaya çıkmaması içinse bozuk sinyal lambalarının en kısa sürede değiştirilmesi gerekir.

Sinyal Lambası Nasıl Değiştirilir?

Sinyal lambaları değiştirilmeden önce güvenlik önlemlerinin alınması gerekir. Öncelikle raflar kapatılmalı ve araç kontağı kapalı konumda olmalı, ayrıca aracın el freninin çekilmesi de unutulmamalıdır.

Ön farlarda bulunan sinyal lambalarının değiştirilmesi için kaputun açılması gerekir. Kaput açıldıktan sonra farların arka kısımlarından ampul soketlerine rahatlıkla ulaşılabilir. Bu soketler takip edilerek sinyal lambasına ait olan soket bulunmalıdır. Sinyal lambasının soketi bulunduktan sonra ise döndürülerek yuvasından çıkartılmalıdır. Son olarak da yerinden çıkartılan soketteki çalışmayan sarı renkli lamba yerinden çıkartılarak yenisi ile değiştirilmelidir.

Arka stoplardaki sinyal lambalarının değiştirilmesi içinse öncelikle stopun yerinden sökülmesi gerekir. Bunun için öncelikle bagaj kapağı açılmalı ve stopu sabitleyen vidalar yerinden sökülmelidir. Bu işlemden sonra stopun yerinden çıkartılabilmesi için sağa ya da sola kaydırılarak kendisini tutan tırnaklardan kurtarılması gerekir. Stop yerinden söküldükten sonra stopa giren soketlerden sinyal lambasına ait olan tespit edilmeli ve bu soket yerinden sökülmelidir. Yerinden sökülen soketteki ampul de yerinden çıkartılarak yenisi ile değiştirilmelidir.

Yan sinyal lambalarının değiştirilmesin öncelikle sinyalin yerinden sökülmesi gerekir. Sinyali tutan tırnak yapısı farklı araç modellerinde farklılık göstermektedir. Ancak bir adet tornavida kullanarak sinyal rahatlıkla yerinden sökülebilir. Bunun için düz uçlu bir tornavida sinyalin altına sokulup sinyal hafifçe yukarıya doğru kaldırılmalıdır. Bu esnada sinyalin diğer ucundan da parmakla bastırılmalıdır. Eğer bu şekilde sinyal yerinden sökülemiyorsa bu durumda tornavida ile kaldırılırken sinyal diğer elle sağa ya da sola doğru ittirilmelidir. Bu yöntemlerden birisi ile sinyalin yerinden sökülmesi gerekir. Yan sinyal yerinden söküldükten sonra da içindeki soket çıkartılmalı ve soketteki ampul yenisi ile değiştirilmelidir.

Sinyal lambaları değişiminde, yeni lambaların eski lambalarla aynı özellikte olmasına, voltaj değerlerinin farklı olmamasına dikkat edilmelidir. Sinyal lambaları takıldıktan sonra çalışıp çalışmadığı kontrol edilmeli, eğer doğru şekilde takılmış sinyal lambaları çalışmıyorsa bu durumda oto elektrikçilerinden ya da araç servisinden destek alınmalıdır.


Saat: 10:39

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.