Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   İşte Merakla Beklenen BMW (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/16750-iste-merakla-beklenen-bmw.html)

JaCk 15.11.2012 12:36

İşte Merakla Beklenen BMW
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

BMW, 3 Serisi’nin en önemli atağını 316i’yi satışa sunarak yaptı. Uygun fiyatı ile ön plana çıkan araç bütün gözleri üzerine çekti.
Herkesin merakla beklediği 3 Serisi nihayet yollarda. Herkesin aklına takılan, aracın performansına ilişkin soruların cevapları da test sürüşü raporumuzda…
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Premium sınıfta uygun fiyatlı bir otomobil bulmak gerçekten de zor. Premium sınıfta yükselen motor hacmiyle birlikte artan vergiler fiyatı ciddi şekilde etkileyebiliyor. Küçük motor hacimli bir Premium araç ortaya çıktığında ise neredeyse tüm gözler onun üzerine çevrilebiliyor. Tıpkı yakın zaman önce Mercedes’in C Serisi’nde yaşanan ilgide olduğu gibi… 1.6 lt hacimli motorla ithal edilen C180 Sedan modeli, birden Mercedes markanın en çok satan modeli haline gelmişti.



Bavyeralı BMW’nin Stuttgart’lı Mercedes’e cevap verebilmesi için Twin Power Turbo motorunun geliştirilmesi beklendi. Yeni 3 Serisi’yle BMW, artık C Serisi’yle, hem vergi dilimi, hem de fiyat seviyesi konusunda, eşit koşullarda savaşmaya hazır. 1.6 lt hacimli Twin Power Turbo motorlu yeni 316i’nin satışa sunulması ile birlikte tüm gözler bu otomobilin üzerine çevrildi. 39 bin 961 Euro’dan başlayan bir fiyat etiketine sahip olan araç, ilk etapta uygun fiyatı ile ön plana çıkıyor.



1.6 lt’lik benzinli motoru kullanması ile birlikte ülkemizde önemli bir vergi avantajı olan dilime dahil olan 316i, 1 Serisi’yle birlikte, BMW’nin en uygun fiyata sahip modeli oluyor. Test yazımıza fiyat konusuyla giriş yaptık. Çünkü 316i’nin en fazla ilgi çeken özelliği bu ve ülkemizdeki BMW yönetimi tarafından uygulanan kampanyalarda da sık sık fiyat avantajına vurgu yapılıyor. Öte yandan yeni 316i’nin performansı da bir diğer merak konusu. Yaptığımız test sürüşlerinde, Twin Power Turbo motoru ile donatılan yeni 316i’nin, önceki nesil 316i’lerden çok farklı olduğunu tespit ettik. Bir bütün olarak incelediğimiz zaman ise bu aracı satın alanların çok fazlasını bulacağını dile getirmek istiyoruz.

Elbette önceliğimiz 1.6 lt’lik benzinli ünite oluyor. 4350 d/d gibi alt bir devirde 136 HP güç üretiyor olması son derece önemli bir özellik. Genelde alışkın olduğumuz tablo, bu hacimdeki motor seçeneklerinin bu güçleri 5 bin, hatta 6 bin devirin üzerinde sunuyor olmaları. BMW’nin Twin Power Turbo adını verdiği motor ünitesi ilk başta bu özelliği ile dikkat çekiyor. Turbo kullanılan motorun alt devirlerde de son derece canlı bir karaktere sahip olması da önemli bir artı. Neredeyse hiç turbo boşluğu yaşamıyor. Elbette bu konuda da en önemli özelliklerinden biri 1350 d/d gibi yine son derece düşük bir devirde 220 Nm tork sunuyor olması. Karşılaştığımız 1.6 lt’lik ünitelere göre, sunulan torkun da yüksek bir değer olduğu hemen dikkat çekiyor. Yüksek tork ve bu torkun alt devirlerden itibaren kullanıma sunuluyor olması otomobilde hem alt devir boşluğu sorununu ortadan kaldırıyor, hem de yüksek bir çekiş gücünün ortaya çıkmasını sağlıyor.



8 ileri otomatik şanzıman şahane Elbette en büyük özelliklerden bir diğeri ise 8 ileri oranlı yeni otomatik şanzımanı. Son derece iyi bir çalışma karakterine sahip olan şanzıman, ondan ne isterseniz yerine getirmek için hazır bekliyor. Ekonomik bir tüketim istendiği zaman ekonomi, performans istendiği zamansa performansı neredeyse hiç düşünme payına gerek kalmadan yerine getiriyor. Üstelik EcoPro adı verilen sistemle birlikte ekonomik tüketim sonuçları istendiğinde, bunu çok daha iyi bir şekilde yerine getiriyor. Araçta aynı zamanda Start Stop sistemi de bulunuyor ve yoğun trafik şartlarında ekonomik tüketimlere imkan tanıyor. Elbette bir kumanda elemanı ile tıpkı ekonomik modda olduğu gibi, Sport moduna alarak sürüş keyfini maksimuma çıkararak da kullanmak mümkün.

Elbette tüm bunlardan, çok yüksek bir performansla karşılaştığımız anlamı çıkmamalı. Ama Premium segmentteki 1.6 lt’lik seçenekler arasında gördüğümüz en iyi performanslardan biri olduğunu bilmenizi isteriz. Arkadan itiş sistemini kullanması ile önemli bir farklılığı bulunan araç her türlü kullanım sırasında son derece güvenli. Sık aralıklarla girdiğimiz viraj performansı onu sınıfının en iyi seçeneklerinden biri yapmaya rahatlıkla yetiyor. Sevdiği bir direksiyon sistemine sahip olan araç, yönlendirme kabiliyeti konusunda da son derece iddialı. Süspansiyon sisteminin konfor ve dinamik sürüşlere tam istendiği gibi karşılık veriyor olması da bu aracın en önemli artılarından.

Sevdiğimiz bir diğer özelliği ise sürüş güvenliği için araçta sunulan elektronik yardımcıların tam dozunda çalışıyor olması. Sürücünün tepkilerini tartıyor ve en son ana kadar keyif alınmasını sağlıyor. Sürücü odaklı bir stili olması, koltukları ve ideal sürüş pozisyonunun kusursuza yakın karakteri ile 316i, dikkat çekici bir otomobil.

Sonuç

BMW 316i öncelikle 1.6 lt’nin vergi diliminden yararlanarak çok önemli bir fiyat avantajını ele geçirmiş durumda. İlk dikkat çeken özelliği uygun fiyatı oluyor. Fakat bu fiyatı verip onu satın aldıktan sonra sevdiğimiz bir yol arkadaşına da sahip olacağınızı unutmayın. Tüm karakteri sürücünün keyif alacağı özellikleri barındırıyor. 1.6 lt’lik motorsa, rakiplerdeki bu hacimdeki motorlar arasında en iddialı olanlardan biri. Alt devirlerde verdiği performansla 1.6 lt’lik motorlar arasında en çok sevdiklerimizden birisi oldu. Elbette 8 ileri otomatik şanzımanın sürüş keyfine kattığı olumlu etkiyi de unutmamak gerekiyor.


Saat: 22:29

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.