Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Motorlu Taşıt Araçları (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/)
-   -   Zorunlu Trafik Sigortası Neye Göre Hesaplanır? (https://www.forumaski.com/motorlu-tasit-araclari/196307-zorunlu-trafik-sigortasi-neye-gore-hesaplanir.html)

Papatya 19.08.2018 00:54

Zorunlu Trafik Sigortası Neye Göre Hesaplanır?
 
Zorunlu Trafik Sigortası Neye Göre Hesaplanır?



sigorta, zorunlu trafik sigortası, zorunlu trafik sigortası neye göre hesaplanır, zorunlu trafik sigortası hakkında


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Her araç sahibinin yola çıkmadan önce mutlaka yaptırması gereken zorunlu trafik sigortası yaptığınız kazada karşı tarafa verdiğiniz hasarı karşılamaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere kasko gibi isteğe bağlı olmayan ve zorunlu olarak yaptırılması gereken bu trafik sigortasının yaptırılmaması durumunda aracınız trafikten men edilmektedir. Zorunlu trafik sigortasının hesaplanmasında birçok kriter ele alınarak her kişi ve araca göre farklı bir tutar ortaya konulmaktadır.


Trafik Sigortasını Ne Zamana Kadar Yaptırmalıyım?

Önceden aracının zorunlu trafik sigortasını yaptıran ve 1 yıllık süresi dolacak olan kişiler bu süre dolmadan önce sigortalarını yenilemelidir. Eğer arabayı yeni almışsanız önceki zorunlu sigorta sizi ilgilendirmeyecektir. Arabayı aldığınız tarihten itibaren kendi adınıza aracın zorunlu trafik sigortasını yaptırmak zorundasınız. Aracın eski sahibi arabayı size satar satmaz zorunlu trafik sigortasını yaptırmak üzere 10 gün süreniz bulunmaktadır. Bu süre zarfında sigorta yaptırmamanız durumunda aracınız trafik polisleri tarafından denetlenirse trafik men edilecektir.
Zorunlu Trafik Sigortası Nasıl Hesaplanır?
Trafik poliçesi ve limitleri Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenmektedir. Her araca ait verilen değerde farklı olabilmektedir. Zorunlu trafik sigortası hesaplanırken aracın yaşı, araçta bulunan güvenlik donanımları, kişinin yaşı, kaç yıldır zorunlu trafik sigortası yaptırdığı, daha önceden kazaya karışıp karışmadığı gibi kriterlere göre farklılık gösterebilmektedir. Bunun yanı sıra kişinin cinsiyeti, medeni durumu gibi bilgilerde değerlendirilmektedir.
Neden Yüksek Primler Ödüyorum?
Zorunlu trafik sigortası yaptıranların en büyük sıkıntıları primlerin yüksek olduğunu düşünmeleridir. Zorunlu trafik sigortasını belirleyen kriterlere göre bir kişi 400 TL öderken diğer bir kişi 1.000 TL ödemek zorunda kalabiliyor. 25 yaşında ilk arabasını alan bir kişi 35 yaşında, evli ve çocuklu olan ve birkaç senedir zorunlu trafik sigortası ödeyerek hiçbir kazaya karışmayan kişiden daha fazla trafik sigortası öder. Bunun nedeni ise 25 yaşındaki gencin kaza yapma olasılığının daha fazla olduğu düşünülür.
Ayrıca ilk arabası olması kaza riskini de arttırmaktadır. Bunun yanı sıra aracın eski bir araç olmasıda zorunlu trafik sigortasını arttıran unsurlardandır. Son olarak bulunduğunuz şehire göre de fazla sigorta ödeyebilirsiniz. İstanbul gibi kalabalık nüfusa sahip, araç sayısının fazla olduğu şehirlerde kaza riski çok daha fazla olduğu için yüksek prim ufak şehirlerde ve araç sayısının az olduğu illerde kaza riski düşük görülerek daha az prim ödenir.


Saat: 23:53

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.