Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Muhasebe (https://www.forumaski.com/muhasebe/)
-   -   Stok Kart İşlemleri (https://www.forumaski.com/muhasebe/75334-stok-kart-islemleri.html)

YeşiL6 09.12.2013 17:04

Stok Kart İşlemleri
 
Stok Kart İşlemleri

Alış ve satış işlemlerinde ürünlere ait bilgileri stok kartlarını kullanarak kayıt edebilirsiniz. İmalat işlemleri de stok kartlarına bağlı olarak yapılır. Stok hareketleri imalat hareketleri irsaliyeler faturalar ile ilgili işlemler her hangi bir stok kartı olmadan yapılamaz.

Stok kart raporu stok hareket raporu stok mevcutları raporu gibi raporlar kayıtlı stok kartları bilgileri sayesinde oluşturulur.

Stok kartları ile ilgili yeni kayıt düzenleme silme arama gibi işlemleri menüleri yada kısa yol tuşlarını kullanarak kolaylıkla yapabilirsiniz.

Stok kart kayıt ve düzenleme pencresindeki işlemlerinizde bilgileri girip veya düzenleyip 'Kayıt' düğmesini tıklayın yada <F2> tuşuna basın. Pencereyi kapatmak için 'İptal' düğmesini tıklayın yada <Esc> tuşuna basın. Ayrıca düzenleme penceresinde 'İleri ****' ve '**** Geri' düğmelerini tıklayarak yada <PageDown> ve <PageUp> tuşları ile kayıtlar arasında geçiş yapabilirsiniz.

Stok kartları ile ilgili bilgilere ait açıklamaları aşağıda bulabilirsiniz.

Stok Kodu Kartlara hızlı bir şekilde erişim sağlamak ve kartları belirli bir düzen içerisinde kayıt etmek amacıyla kodlar kullanılır. Kodlar rakam ve harflerden oluşabilir. Kodlar erişim ve raporlamada kolaylık sağlayacak şekilde kayıt edilmelidir. (Örnek: 'KLM001' kodu; 'KLM' kalemi '001' ise sırasını veya cinsini ifade eder.) Ayrıca her karta ait kod farklı olmalıdır. Kod başka bir karta ait veya boş ise kayıt işlemine izin verilmez.

Stok Adı Kartın hangi ürüne ait olduğu konusunda açıklayıcı bilgi vermek amacıyla ad kullanılır. Ad kartın ait olduğu ürün konusunda yeterli bilgi içermelidir. Ayrıca her karta ait ad farklı olmalıdır. Ad başka bir karta ait veya boş ise kayıt işlemine izin verilmez.

Stok Bilgisi Bu bilgi ürün ile ilgili hatırlatıcı bilgiler için kullanılabilir. (Örnek: Ürünün hangi raf ve sırada olduğu gibi)

Stok Birimi Birim ürünün ne şekilde kullanıldığı bilgisini içerir. (Örnek: ADET KİLO KOLİ gibi)

Min. ve Max. Stok Ürünün en az veya en çok olması gereken stok miktarları biliniyor yada belli ise burada kullanılır.

Fiyat #1 Fiyat #2 Fiyat #3 Alış ve satış işlemlerinde fatura tipine bağlı olarak ürün stok kartlarından seçildiği anda eğer fiyat belli ise fatura satırına otomatik olarak yazılacaktır. Fiyat#1 perakende alış ve satışlarda Fiyat#2 toptan alış ve satışlarda Fiyat#3 promasyon alış ve satışlarda geçerlidir.

Fiyatı otomatik güncelle Fatura ile alınan veya satılan ürüne ait fiyat otomatik olarak stok kartındaki eski fiyatı değiştirecek ve güncel olan yeni fiyat stok kartına kayıt edilecektir.

Kdv Oranı Alış ve satış işlemlerinde fatura tipine bağlı olarak ürün stok kartlarından seçildiği anda eğer kdv oranı belli ise fatura satırına otomatik olarak yazılacaktır.

İlk Stok Ürüne ait ilk stok miktarı buraya yazılır.

Giren ve Çıkan Miktar Stok irsaliye ve fatura hareketleriyle ürüne ait miktarlardaki giren ve çıkan değerlerdir.

Stok Mevcudu Ürüne ait ilk stoklar girenler ve çıkanlar dikkate alınarak ürünün mevcut miktarıdır.

Alış ve satış işlemlerinde stok mevcudunu dikkate alma ve değiştirme Bazı stok kartları bir ürüne ait olmayabilir. (Örnek: Servis Ücreti) Bu tür stok kartları ile ilgili işlemler yapılırken mevcutlarının dikkate alınmaması ve değiştirilmemesi gerekmektedir. Stok Hareket İşlemleri
Stok kartları ile ilgili giriş ve çıkış işlemleri için stok hareketleri kullanılır. Stok hareket raporu stok mevcutları raporu gibi raporlar kayıtlı hareketler ile oluşturulur.

Stok hareketleri ile ilgili yeni kayıt düzenleme silme arama yazdır gibi işlemleri menüleri yada kısa yol tuşlarını kullanarak kolaylıkla yapabilirsiniz.

Stok hareket kayıt ve düzenleme pencresindeki işlemlerinizde bilgileri girip veya düzenleyip 'Kayıt' düğmesini tıklayın yada <F2> tuşuna basın. Pencereyi kapatmak için 'İptal' düğmesini tıklayın yada <Esc> tuşuna basın. Ayrıca düzenleme penceresinde 'İleri ****' ve '**** Geri' düğmelerini tıklayarak yada <PageDown> ve <PageUp> tuşları ile kayıtlar arasında geçiş yapabilirsiniz. Hareket ile ilgili belge yazdırmak için kayıt işleminden önce yazdır seçeneğini işaretleyin yada <F10> tuşuna basın. Yazdır seçeneği işaretli ise kayıt sırasında belge yazıcıya gönderilecektir. Düzenleme penceresinde ise 'Yazdır' düğmesini tıklayın yada <F10> tuşuna basın.


Stok hareketleri ile ilgili bilgilere ait açıklamaları aşağıda bulabilirsiniz.

Stok Kodu ve Adı Kod ve ad stok hareketinin bağlı olduğu kartı seçmek yada belirtmek için kullanılır. Kart seçilmemiş ise kayıt işlemine izin verilmez.

İşlem Tarihi Hareketin hangi tarihte yapıldığını seçmek yada belirtmek için kullanılır. Tarih doğru değil ise kayıt işlemine izin verilmez.

Açıklama Hareket ile ilgili açıklayıcı bilgiler için kullanılır.

İşlem Tipi Hareket miktarının giriş veya çıkış olduğunu seçmek yada belirtmek için kullanılır.

Miktar Hareket miktarını belirtmek için kullanılır. Miktar boş ise kayıt işlemine izin verilmez.

Belge No Harekete ait sıra numarasını belirtmek için kullanılır. Kayıtta her hangi bir numara verilmez ise belge tanımları penceresindeki ilgili sıra numarası otomatik olarak yazılır. Stok Kart Raporu
Stok kartlarına ait kod ad bilgi birimi ve mevcudu gibi bilgilerine stok kart raporunu kullanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Raporu koda veya ada göre sıralayabilirsiniz. Ayrıca raporu belirli aralıklar içinde almak için kod ve ad bilgilerindeki ilk ve son değerleri de kullanabilirsiniz.

Stok kart raporunu almak için 'Raporlar' menüsündeki 'Kart Raporları' ndaki 'Stok Kart Raporu' seçeneğini tıklayın. Rapor ile ilgili seçim penceresi açılacaktır. Penceredeki gerekli seçenekleri yazıp veya işaretleyip 'Göster' düğmesini tıklayın yada <F5> tuşuna basın. Vazgeçmek için 'İptal' düğmesini tıklayın yada <Esc> tuşuna basın.

Raporu yazdırmak için 'Yazdır' düğmesini tıklayın yada <F10> tuşuna basın. Rapordan çıkmak için de 'Kapat' düğmesini tıklayın yada <Esc> tuşuna basın.

NOT: Rapor seçim penceresindeki değerler boş bırakılır ise raporda tüm kayıtlar görünecektir. Stok Hareket Raporu
Stok hareketlerine ait tarih kod ad açıklama ve miktar gibi bilgilerine stok hareket raporunu kullanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Raporu tarihe koda veya ada göre sıralayabilirsiniz. Ayrıca raporu belirli aralıklar içinde almak için kod ad ve tarih bilgilerindeki ilk ve son değerleri de kullanabilirsiniz.

Stok hareket raporunu almak için 'Raporlar' menüsündeki 'Hareket Raporları' ndaki 'Stok Hareket Raporu' seçeneğini tıklayın. Rapor ile ilgili seçim penceresi açılacaktır. Penceredeki gerekli seçenekleri yazıp veya işaretleyip 'Göster' düğmesini tıklayın yada <F5> tuşuna basın. Vazgeçmek için 'İptal' düğmesini tıklayın yada <Esc> tuşuna basın.

Raporu yazdırmak için 'Yazdır' düğmesini tıklayın yada <F10> tuşuna basın. Rapordan çıkmak için de 'Kapat' düğmesini tıklayın yada <Esc> tuşuna basın.

NOT: Rapor seçim penceresindeki değerler boş bırakılır ise raporda tüm kayıtlar görünecektir. Stok Mevcutları Raporu
Stok kartlarından mevcudu olanlara ait kod ad ve mevcut gibi bilgilerine stok mevcutları raporunu kullanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Raporu koda veya ada göre sıralayabilirsiniz. Ayrıca raporu belirli aralıklar içinde almak için kod ve ad bilgilerindeki ilk ve son değerleri de kullanabilirsiniz.

Stok mevcutları raporunu almak için 'Raporlar' menüsündeki 'Stok Mevcutları Raporu' seçeneğini tıklayın. Rapor ile ilgili seçim penceresi açılacaktır. Penceredeki gerekli seçenekleri yazıp veya işaretleyip 'Göster' düğmesini tıklayın yada <F5> tuşuna basın. Vazgeçmek için 'İptal' düğmesini tıklayın yada <Esc> tuşuna basın.

Raporu yazdırmak için 'Yazdır' düğmesini tıklayın yada <F10> tuşuna basın. Rapordan çıkmak için de 'Kapat' düğmesini tıklayın yada <Esc> tuşuna basın.


Saat: 18:25

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.