Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Okul Öncesi Eğitim (https://www.forumaski.com/okul-oncesi-egitim/)
-   -   Okul Öncesi Eğitim Etkinlikler 0-6 Ay Arası Yapılacak Etkinlikler (https://www.forumaski.com/okul-oncesi-egitim/40467-okul-oncesi-egitim-etkinlikler-0-6-ay-arasi-yapilacak-etkinlikler.html)

Jaqen 08.07.2013 12:46

Okul Öncesi Eğitim Etkinlikler 0-6 Ay Arası Yapılacak Etkinlikler
 
Okul Öncesi Eğitim Etkinlikler 0-6 Ay Arası Yapılacak Etkinlikler

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

0-6 ay arası yapılacak etkinlikler

Gün boyunca bebekle iletişim halinde olunmalıdır.Bebekler bu dönemde konuşmuyor diye yetişkinlerin de bebekle konuşmayacakları anlamı çıkarılmamalıdır. Bebeği dinleyin ve onunla konuşun.

Çıkardığı seslerinyaptığı hareketlerin anlamını çıkarmaya çalışın tekrarlayın.

Bu dönemde iletişim sözel değildir. Ağlayarak gülerek de sizle konuşur.Bebekler annenin sesini duymaktan hoşlanırlar. Annenin ses tonu uyaran görevi görmektedir. Bebekler annenin sesindeki duyguları fark ederler.

Bu nedenle onlarla sürekli konuşun şarkı söyleyin.Gülüşlerine ve seslerine istekle cevap verin. Nereye baktığını ne yaptığını anlatın.

Dokunduğunuz ve ona getirdiğiniz nesneleri isimlendirin. Bu dönemde sizi dinlediği ve duyduğu için ilerde konuşmaya başladığında dil gelişimi etkilenecektir.Bebeğin önünde çıngırağı sallayın.

Siz sallarken bebek ses çıkarıyor mu bakın. Ses çıkardıkça siz de sallamaya devam edin. Bunu başka ses çıkaran oyuncaklarla da yapabilirsiniz.Ağlama isteklerini belirttikleri en önemli araçtır. Bazen tüm ihtiyaçları karşılandığı halde bebekler ağlamaya devam edebilirler.

Bunun çok çeşitli sebepleri olabilir. Örneğin bazen bebekler aşırı uyarıldıkları ve çok enerjileri oldukları için de ağlayabilirler. Bu ağlamalar 3. ayda azalacaktır. Sabırlı olmak gerekebilir. Bebek ağlarken çeşitli yollar denenebilir. Örneğin odanın içinde ileri geri dolaşılır sırtı sıvazlanır veya yumuşak müzikle rahatlatmaya çalışılır. Neyin o bebeği en iyi rahatlattığını bulmak zaman alabilir.


Saat: 18:18

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.