- -
Perde Pilavi
(
https://www.forumaski.com/pilavlar-makarnalar/102748-perde-pilavi.html)
Perde Pilavi Perde Pilavi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet tavuk göğüs
- 1 adet yufka
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı badem
- 1.5 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1.5 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay kaşığı karabiberper-pil
- Hamurunu yapmak isteyenler için:
- Yeterince tuz1 adet yumurta (oda ısısında beklemiş)
- 1.5 çorba kaşığı yoğurt (oda ısısında beklemiş)
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- 1 kahve fincanından bir parmak eksik sıvı yağ
- Alabildiği kadar un
- Yeterince tuz
Tarif - Ayıkladığım pirinçleri büyük bir cam kaseye aldım.
- Üzerine 1 çorba kaşığı tuz ekledim.
- Pirinçlerin üzerini iki parmak geçecek sıcak su ilave ettim ve yaklaşık 2-3 saat dinlenmeye bıraktım.
- Dinlenen pirinçleri nişastası akana kadar yıkadım ve süzgeçte süzülmeye bıraktım.
- Yıkadığım tavuk göğüsü üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip,düdüklü tencerede haşladım.
- Haşlanan tavuk etini orta kalınlıkta parçalara ayırdım.
- Suyunu pilavda kullanmak üzere ayırdım.
- Kabuklarının yumuşayıp kolay çıkması için,büyük bir kaseye bademi ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave ettim.
- Yumuşayan bademleri bir süre sonra soydum ve suyunu süzdürdüm.
- Kuş üzümünü bir kaseye aldım üzerine su ekledim ve şişmeye bıraktım.
- Şişen üzümleri süzdürdüm.
- Tavaya çok az bir sıvıyağ ilave ettim,üzerine soyduğum bademler ve dolmalık fıstıkları ilave ettim pembeleşinceye kadar kavurdum.
- Pişirme tenceresinde tereyağını erittim.
- Üzerine süzülen pirinçleri ekledim ve kavurdum.
- Kavrulan pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu ve tuz,öceden hazırladığım kuş üzümü,badem(hamurun üzerine yerleştirceğim kadarını ayırdım),dolmalık fıstık ilave ettim.
- Önce açık ateşte kaynayınca,en kısık ateşte yavaş yavaş pişirdim.
- Pişen pilavın içine hazırladığım tavuk etleri ve karabiberi ekledim pirinçleri ezmeden karıştırdım ve dinlenmeye bıraktım.
- Pilavın soğuğa yakın ılınmış olması gerekiyor aksi taktirde hamuru delebilir.
- Pişirme kalıbı ben,kelepçe kalıp kullandım.
- Kelepçe kalıbı tereyapı ile güzelce yağladım.
- Çok az bir un serpiştirdim kalıbı sallayarak unu tüm yüzeye yaydım.
- Üzerine bademleri yerleştirdim.
- Üzerine yufkanın uçları yanlardan sarkacak şekilde kalıba yerleştridim.
- Üzerine dinlenmiş pilavı ilave ettim.
- Kalıbın her yerine eşit miktarda yaydım.
- Yufkaların dışarı sarkan kısımları ile üzerini kapattım.
- Üzerine tekrar yumurta fırçası yardımıyla erittiğim tereyağını sürdüm.
- 180C ısılı fırında hamur kızarana kadar pişirdim.
- Pişen pilavı büyük bir servis tabağına ters çevirdim.
- Sıcak sıcak dilimleyip servis yaptım.
|
Cevap: Perde Pilavi Kus uzumu olmasa iyi olurmus simdi olsada burda yesek keske :( |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.